Ford werkt aan elektrische Transit Custom

Artikel delen

Europa’s best verkochte bedrijfswagen krijgt een volledig elektrisch aangedreven variant: de Ford E-Transit Custom. Het wordt in de woorden van Ford: “Een compromisloze, volledig elektrische bedrijfswagen met 380 kilometer actieradius (WLTP), een volledig trekgewicht en DC-snelladen, inclusief unieke Pro-Power Onboard-functie.” De productie begint volgend jaar en hij wordt gebouwd in de Ford Otosan-fabriek in Turkije.

Werkbus

De Ford E-Transit Custom in de 1-tons gewichtsklasse komt in navolging van zijn grote broer, de eveneens volledig elektrische E-Transit, waarvan de productie eerder dit jaar is gestart. De E-Transit Custom is de eerste van vier volledig elektrische bedrijfswagens die Ford Pro voor 2024 zal introduceren. Ze zijn zodanig ontworpen dat bedrijven moeiteloos kunnen overstappen naar de elektrisch aangedreven variant. Ford Pro is de businessunit van Ford die zich richt op klanten van Ford Bedrijfswagens.

Ter ondersteuning van het groeiend aantal elektrische modellen neemt Ford deel in een joint venture om één van Europa’s grootste batterijproductiefaciliteiten voor bedrijfswagens te realiseren. Het doel is om in 2025 te beginnen met de productie. Het zou gaan om jaarlijkse capaciteit van 30 tot 45 gigawattuur aan batterijen.

Ford Pro
www.ford.nl/bedrijfswagens