TOBROCO-GIANT groeit uit tot full-liner

Artikel delen

Tijdens Bauma liet TOBROCO-GIANT zien dat de ambities verder reiken dan het produceren van populaire wielladers. Het puur Nederlandse merk wil uitgroeien tot een full-liner in compact en duurzaam materieel. Dat doet het bedrijf enerzijds door de introductie van nieuwe en elektrische modellen. Anderzijds heeft de overname van ULBO Machinery ertoe geleid dat er nu een complete lijn aan verdichtingsmachines is toegevoegd aan het gamma.

Kniklader

Met een bedrijfsgewicht van 2.595 kg opereren G2700E en G2700E X-TRA een klasse hoger dan de G2200E (X-TRA) en zijn ze in staat om zwaardere werkzaamheden uit te voeren. Een kiplast van 2.300 kg voor de G2700E X-TRA zorgt ervoor dat het tillen en transporteren van complete pallets klinkers of tegels geen enkel probleem is.

Verdichtingsmachines

Het aanbod verdichtingsmachines van ULBO Machinery telt 24 modellen. Er is keuze uit een benzine-, diesel- of elektromotor van Honda, Hatz of Yanmar. GIANT levert vier trilstampers met een gewicht van 58 tot 80 kg. De trilplaten zijn onderverdeeld in elf vooruitlopende typen (51-180 kg), acht schakelplaten (twee richtingen, 180-485 kg) en een rollentriller. Ze leveren maximaal 67 kN slagkracht en hebben een grondplaat van 30 tot 85 cm breed.

trilstamper

Ook bij de verdichtingsmachines wordt flink geïnvesteerd in elektrificatie. De samenwerking met Honda heeft ervoor gezorgd dat TOBROCO-GIANT als eerste fabrikant goedkeuring kreeg om de elektrische trilplaat in productie te nemen. Tijdens Bauma beleefden de eerste elektrische trilstampers en diverse nieuwe elektrische trilplaten hun debuut. Door uitbreiding en elektrificeren van het complete productgamma wil TOBROCO-GIANT doorgroeien tot 10.000 machines.

TOBROCO-GIANT
www.tobroco-giant.com