Kant-en-klare bestekteksten bieden zekerheid

Artikel delen

Met de kant-en-klare bestekteksten van de grasmengsels in het assortiment biedt DSV zaden bestekschrijvers zekerheid en gemak. “De teksten voldoen aan de eisen van de RAW-systematiek van CROW. Daardoor hoeven de advies- en planbureaus en andere partijen die de bestekken schrijven niet zelf op zoek naar alle informatie om aan de voorwaarden te voldoen. Onze bestekteksten zijn al getoetst dus ze kunnen zo opgenomen worden in de bestekken”, zegt grasspecialist Thijs Schoenmakers van DSV zaden.

Man die bestekteksten bekijktDe bestekteksten zijn via de website van DSV zaden eenvoudig te downloaden. “Om dit RSX-bestand te kunnen gebruiken, moet de ontvanger wel beschikken over de correcte software om het bestand te kunnen lezen.”

De RAW-besteksystematiek geldt als een kader dat ervoor zorgt dat een project uitgevoerd wordt conform de gewenste eisen van de opdrachtgever. “Dat geldt voor GWW, maar ook steeds meer voor de grotere groenprojecten”, zegt Schoenmakers.

De bestekteksten van de mengsels zijn ook gekoppeld aan het EUROGRASS mengselkompas, ook beschikbaar via de website van DSV zaden. Schoenmakers: “Of het nu gaat om gazon- sport- of openbaar groen mengsels, voor alle mengsels is de bestektekst door specialisten nauwkeurig opgesteld. Zo vinden bestekschrijvers snel en eenvoudig de bestekteksten waarvan ze zeker weten dat die teksten voldoen aan de voorwaarden.”

Om te zorgen dat de bestekteksten actueel blijven, worden ze door de specialisten van DSV zaden ieder jaar herzien. “Daarmee garanderen wij onze klanten dat ze altijd over de meest actuele bestekteksten kunnen beschikken.”

DSV zaden
www.dsv-zaden.nl