Veel nieuws op Infra Relatiedagen 2023

Artikel delen

“Infra Relatiedagen 2023 belooft een bijzondere editie te worden”, vertelt community builder Jacqueline Seton van organisator Easyfairs. “Nieuw is bijvoorbeeld dat we met het Materieelpark van het Heden en de Toekomst ook letterlijk naar buiten gaan, zodat de exposanten hun materieel live kunnen demonstreren.”

Entree infrabeurs

Ruim driehonderd exposanten presenteren in de zeven hallen van Evenementenhal Hardenberg hun producten, materieel en oplossingen voor de infrasector. De beurs staat op 7, 8 en 9 februari in de beursagenda. Klimaatadaptatie is de rode draad van de 2023-editie. Jacqueline Seton: “We zien dat op alle mogelijke manieren terug. Van rijdend materieel tot duurzaam asfalt. Daarnaast zien we dat de sector nu al nadenkt hoe het hoofd te bieden aan de gevolgen van de klimaatverandering. Hoe behandel je grote hoeveelheden regenwater in korte tijd, maar ook: hoe zorg je ervoor dat bruggen blijven functioneren bij grote hitte. Daarom op de beursvloer aandacht voor civiele kunstwerken in relatie tot de klimaatverandering.”

Community

Infra Relatiedagen is een beurs voor mensen die werkzaam zijn in de Infrasector. Jacqueline: “Het is een echte community die er letterlijk voor zorgt dat Nederland draait. Dat gevoel willen we op de beursvloer uitstralen. We willen bovendien laten zien dat de sector overloopt van de dynamiek.

Infra relatie dagen

Nieuw is ook een kennisprogramma op dag 2 van Infra Relatiedagen met de veelbelovende naam ‘Het Voortraject’. Jacqueline Seton: “Voor de eerste spade de grond ingaat voor een nieuw project moet er onderzoek gedaan worden. Is er sprake van mogelijke archeologische vondsten of zitten er explosieven in de grond? Daarnaast moet ook bodemonderzoek gedaan worden. Dit voortraject wordt besproken tijdens een kort kennisprogramma.”

Geïnteresseerd in deelname?  Er is nog een beperkt aantal locaties beschikbaar. Meer informatie vind je op infrarelatiedagen.nl