Scoren met elektrische boorstelling en -aggregaat

Artikel delen

Dieseko Group presenteerde tijdens de Bauma twee toekomstgerichte 0% emissie primeurs: de Woltman 90DRe, een 105 ton zware elektrische boorstelling, en de PVE 700e, een elektrisch-hydraulisch Power Pack in containervorm.

Elektrische boorstelling

De accutechnologie is nu zover dat ook de machtige machines van Woltman elektrisch kunnen worden aangedreven. De conventionele 90DR Drilling Rig is al langere tijd de best verkochte boorinstallatie van Woltman. De elektrisch aangedreven 90DRe biedt meer vermogen en dezelfde functionaliteiten en kan naast de boorkop ook een drukmachine, trilblok of heihamer aandrijven.

De 90DRe meet ongeveer 5 x 11 meter inclusief het accupakket dat tevens als contragewicht dienst doet. De totale batterijcapaciteit is meer dan een megawattuur en het beschikbare vermogen van de kraan is ongeveer 600 kW. De hoogste verwerkbare profiellengte is 33 meter.

Verplaatsbaar Power Pack

Verplaatsbaar power packDe PVE 700e is een elektrisch hydraulisch aggregaat met een 430kW, 600L/320bar vermogenseenheid. Het is bedoeld als verplaatsbare volledig zero emissie aandrijving voor een breed scala aan zowel nieuwe als bestaande hydraulische trilblokken, boorkoppen, heihamers en baggerpompen. De PVE 700e kan gebruik maken van een (gecombineerde) net- of accuaansluiting, met gestandaardiseerde Powerlocks en is op afstand instelbaar via CMS & DriveLink diensten.

Demodag op 13 december

Voor al degenen die niet naar de Bauma zijn geweest is er goed nieuws: op dinsdag 13 december worden op de Woltman-fabriek in Giessenburg zowel de elektrische Woltman 90DFRe boorinstallatie als de 24VMe trilhamer en PVE 700e EHPU gedemonstreerd. Medio april is het bedrijf standhouder op de in Amsterdam te houden Infratech.

Dieseko Group
www.diesekogroup.com/nl