Afwateringsspecialist en afscheiderproducent samen verder

Artikel delen

Aquafix Milieu, Nederlands grootste producent van olie- en vetafscheiders, is onderdeel geworden van de ACO Groep. Beide bedrijven delen het DNA van een echt familiebedrijf en versterken elkaar op het gebied van productiefaciliteiten, productassortiment, know-how en marktbewerking.

hand schudden

Op 29 september 2022 bezocht Hans Julius Ahlmann, eigenaar van de ACO Groep, Mijdrecht om samen met Michel Pieke (Directeur Aquafix Milieu) en Paul Gruson (Algemeen directeur ACO Nederland) de overname per 1 oktober 2022 te tekenen. Aquafix Milieu, dat ruim 27 jaar geleden werd opgericht door Michel Pieke, is uitgegroeid tot de grootste producent van olie- en vetafscheiders van beton en kunststof op de Nederlandse markt. Daarnaast worden ook pompputten, IBA’s en watermanagementproducten geproduceerd en een uitgebreid assortiment riolerings- en afwateringsproducten verhandeld. Op de moderne productielocatie in Mijdrecht zijn een 40-tal medewerkers actief en beschikt het bedrijf over een ruime voorraad, waarmee de markt snel bediend kan worden. Aquafix Milieu heeft ook een verkoopvestiging in België.

Begonnen op zolderkamer

“Ruim 27 jaar geleden ben ik Aquafix begonnen op onze zolderkamer”, zegt Michel Pieke. “In de tussentijd is het bedrijf uitgegroeid tot marktleider in Nederland. Het bedrijf is nu toe aan een volgende stap. Het is mooi dat we nu verder kunnen groeien onder de vleugels van een wereldspeler – de ACO Groep. Ik weet zeker dat Aquafix en ACO door deze overname hun marktpositie in Nederland verder zullen uitbouwen.”

De ACO Groep – met haar hoofdkantoor in Rendsburg (D) – is een wereldspeler op het gebied van afwateringstechniek en is met 5.200 medewerkers actief in meer dan 50 landen en heeft een omzet van ruim 1 miljard Euro. Het Duitse familiebedrijf bewerkt sinds 1965 de Nederlandse markt vanuit haar verkoopkantoor in Doetinchem. Bij ACO Nederland zijn een 40-tal medewerkers actief en bewerken de GWW-, bouw- en installatiemarkt. ACO is producent van een breed assortiment afwateringsoplossingen op het gebied van opvangen-, zuiveren-, bufferen- en (her)gebruiken van regen- en afvalwater.

Paul Gruson: “ACO en Aquafix gaan – als zusjes – naast elkaar in de markt opereren en zullen elkaar daarin versterken. Hoewel we ons in dezelfde markt bewegen, zijn de assortimenten en klantgroepen die we daarmee bedienen maar beperkt overlappend. We streven dan ook naar een flinke gezamenlijke groei. Door de mogelijkheden die productie van afscheiders, pompputten en andere beton- en kunststofproducten in Nederland ons biedt, zullen we nog sneller en beter op project- en klantbehoeften in kunnen spelen. De grootte van de Aquafix locatie in Mijdrecht (22.000 m2) en de ligging midden in de randstad biedt veel mogelijkheden voor de toekomst.”