Wirtgen toont forse motorgrader van John Deere

Artikel delen

Wirtgen toont op Infra Relatiedagen 2023 een onverwachte machine, namelijk de motorgrader 622GP uit de stal van John Deere. De aanleiding daarvoor is simpel: in 2019 heeft John Deere Construction een interessante come back gemaakt in Europa door zo maar even de complete Wirtgen Group bedrijven over te nemen.

graafmachine

Het eerste resultaat van de overname werd zichtbaar tijdens Bauma 2019. Daar werden in de productlijn van Wirtgen twee speciaal voor Europa bedoelde graders uit de acht modellen tellende G-serie voorgesteld: de 672GP en de 622GP die we in Hardenberg gaan zien. Inmiddels staan er vier op de website: 620GP, 622GP, 670GP en 672GP.

De motorgraders van John Deere hebben zeswielaandrijving en dat moet volgens de constructeurs voor 30 procent meer tractie zorgen. De machines zijn uitgerust met automatische hellingcorrectie en worden aangedreven door John Deere Tier 4 final dieselmotoren. Ze wegen bijna 20 ton en worden bestuurd met behulp van twee gekoppelde joysticks en een standaard stuur. Hun terugkeer in de rechte lijn gebeurt automatisch. Andere kenmerken van de Grade Pro (GP)-modellen zijn de hoge resolutie achteruitrijcamera, achterop gemonteerde ripper, voorste dozerblad, 18 lichten LED-pakket en automatisatiepakket voor repetitieve handelingen.

Wirtgen Group
www.wirtgen-group.com
Stand 701