Onderweg naar een cementvrije generatie

Artikel delen

De duurzaamheidstransitie moet nu plaatsvinden als het aan Bosch Beton ligt. “In 5 stappen willen wij doorwerken naar een cementvrije generatie keerwanden. Cementvrij produceren is dan ook ons ultieme doel.”

Welke stappen moeten we nemen?

Komende jaren zal worden doorgewerkt aan een verdergaande hybridevariant waarbij het cementaandeel wederom kan worden teruggebracht. Alles met als einddoel om straks een cementvrije generatie als standaard te kunnen gaan produceren. De eerste cementloze geopolymeer keerwanden zijn al geproduceerd. Inmiddels draaien deze mee in proeftuinen zodat ze kunnen worden gemonitord. Belangrijke vervolgstappen om deze en de hybridevarianten verder te kunnen standaardiseren zijn normeringen en certificeringen.

Lees hierover meer in het interview met de CEO’s van Bosch Beton

Waar staan we nu?

De volgende winst in het stappenplan naar een cementvrije generatie is geboekt, want inmiddels heeft Bosch Beton 3e generatie beton mengsel geïntroduceerd met een reductie van maar liefst 50% cement! Dit mengsel is per 1 februari 2023 de nieuwe standaard voor alle infra-toepassingen.

Meer informatie over het stappenplan

“Duurzaam hoeft niet duurder te zijn”

Brechtje van den Beuken, CEO Bosch Beton: “We zijn er trots op dat we deze extra stap kunnen zetten voor onze klant, vooral omdat we hiervoor géén extra kosten rekenen richting onze klanten. Wij willen aantonen dat duurzaamheid met de juiste intrinsieke motivatie haalbaar én betaalbaar is. Nu heeft duurzaamheid vaak het imago van ‘duur’ omdat het als ‘margemiddel’ in plaats van doel wordt ingezet. Maar wij willen de focus verleggen naar het ‘zaam’, het samen waarmaken. En dat is wat we hiermee doen!” “We zijn er trots op dat we deze extra stap kunnen zetten voor onze klant, vooral omdat we hiervoor géén extra kosten rekenen richting onze klanten. Wij willen aantonen dat duurzaamheid met de juiste intrinsieke motivatie haalbaar én betaalbaar is. Nu heeft duurzaamheid vaak het imago van ‘duur’ omdat het als ‘margemiddel’ in plaats van doel wordt ingezet. Maar wij willen de focus verleggen naar het ‘zaam’, het samen waarmaken. En dat is wat we hiermee doen!”

Bosch Beton
www.boschbeton.nl