Keerwandoplossing op villa resort Harderwold

Artikel delen

In de Flevopolder, aan de rand van het Veluwemeer, wordt in verschillende fases het grote en luxe Villa Resort Harderwold gerealiseerd. Om het hoogteverschil tussen de hoger gelegen villa’s en de lagergelegen waterkant op te lossen, heeft Lagerweij Renswoude B.V. met behulp van Bosch Beton keerwanden een robuuste oplossing gerealiseerd.

Betonnen keerwanden

Bescherming in hoogwaterperioden

Omringd door natuur, water en cultuur, is de afgelopen jaren aan de rand van Harderwijk en Zeewolde het compleet nieuwe Villa Resort Harderwold gerealiseerd. Op dit moment is fase 4 van dit park in ontwikkeling, waarbij onder andere luxueuze villa’s aan de waterkant gerealiseerd worden. Omdat deze wateren rechtstreeks in verbinding staan met het Veluwemeer, is de bebouwing hoger gelegen om zo eventuele hogere waterstanden te ondervangen. Aan de waterkant zijn grote stijgers gerealiseerd die de diverse vormen van waterrecreatie mogelijk maken op dit park.

Glad afgewerkte keerwanden

Om de luxueuze uitstraling van dit park verder vorm te geven, koos Lagerweij Renswoude B.V. ervoor om keerwanden van Bosch Beton te gebruiken voor de aanleg van de tuinen rondom een aantal villa’s. Met de van toepassing L150 keerwand elementen is er rondom aan de waterkant een muur gerealiseerd om het hoogteverschil op te vangen. Tevens zijn er een aantal hoekelementen dusdanig toegepast, waardoor het mogelijk is om door middel van een trap bij de waterkant uit te komen. Hiermee wordt ook meteen de toegang tot een aantal steigers gerealiseerd. Door de toepassing van maatvaste en glad afgewerkte prefab keerwand elementen ontstaat een strak aanzicht dat perfect aansluit op de bouwstijl van deze villa’s.

Bosch Beton
www.boschbeton.nl