Jubileumeditie MATEXPO 2023 van 6 – 10 september

Artikel delen

Van woensdag 6 tot en met zondag 10 september wordt in Kortrijk Xpo de veertigste editie gehouden van materieelvakbeurs MATEXPO. Met bijna 350 exposanten en naar verwachting circa 40.000 professionele bezoekers wordt deze jubileumeditie een memorabele.

Beurs banner

“Er zijn niet zoveel beurzen die kunnen bogen op veertig edities sinds de Tweede Wereldoorlog,” aldus een trotse Managing director Gregory Olszewski. Wat in 1946 kleinschalig begon als de ‘Harelbeekse bouwbeurs’ is in veertig edities uitgegroeid tot een druk bezochte internationale vakbeurs voor machines en materieel voor de bouwnijverheid, de industrie en het milieu.

Zowel bij de buitenstands als in de hallen is elke vierkante meter verhuurd. Dat komt volgens managing director Gregory Olszewski mede “omdat veel bedrijven niet langer willen wachten met investeren en juist op MATEXPO elkaar in lijve willen ontmoeten en goede zaken doen. Er is duidelijk veel werk in de sector en een duidelijke inhaalvraag na de moeizame Corona-periode.”

Zowel terugkijken als vooruit

Tijdens deze feesteditie wordt uitgebreid teruggekeken op de voorbije edities. Op de beursvloer komt een oldtimer parcours van machines waaronder merken die niet meer onder die naam bestaan, denk aan Poclain, Magirus Deutz en dergelijke. Over de veertig edities vakbeurs is tevens een naslagwerk met veel oude foto’s in de maak. Dinsdagavond 5 september vindt de openingsceremonie plaats in XXL Kortrijk Xpo en worden de Green Award, Innovation Award en Safety Award uitgereikt.

Thema duurzaamheid

Belangrijk thema dit jaar is duurzaamheid. De politieke situatie en economische gevolgen daarvan hebben veel bedrijven duidelijk gemaakt, dat alternatieve brandstoffen en aandrijvingsvormen van groot belang zijn: elektrisch, waterstof, synthetische diesel enzovoort. “Er is deze MATEXPO een duidelijke acceleratie op vernieuwingen. De evolutie wordt revolutie en hoe die gaat verlopen wordt door de markt zelf bepaald op basis van vraag en aanbod en beschikbaarheid. Wij willen daar graag ons steentje aan bijdragen,” aldus Gregory.

Openingsuren en bereikbaarheid

De openingsuren zijn van de veertigste editie zijn:

woensdag 6 september 10.00 – 18.00
donderdag 7 september  10.00 – 18.00
vrijdag 8 september        10.00 – 20.00
(op vrijdag sluiten de deuren om 19 uur. Het MATEXPO Café start om 19.30 uur en eindigt om 23.00 uur.)
zaterdag 9 september    09.00 – 17.00
zondag 10 september    09.00 – 17.00

Het adres van Kortrijk Xpo is Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk (Belgium). Parkeren direct bij de vakbeurs is niet mogelijk. Met shuttlebussen worden de bezoekers gehaald en gebracht van en naar de op enige afstand gelegen randparkings P1 en (in het weekend) P2.

MATEXPO
www.matexpo.com