Expert nodig op het gebied van ondergrondse infrastructuur?

Artikel delen

De markt vraagt steeds meer om maatwerk-inspecties. Zeker omdat de eisen uit wet- en regelgeving ook toenemen. Normec QS ontzorgt bedrijven graag op dit gebied. Managing Director Iljo Fluit: “Normec QS is de enige geaccrediteerde partij in Nederland met zowel een eigen laboratorium, inspectie-instelling en opleidingen op het gebied van kunststof materialen en hernieuwbare energie. Mede hierdoor zijn wij echt een one-stop-shop, wat voor de klant absoluut een meerwaarde is. Inmiddels zijn wij al meer dan 20 jaar een volwaardige partner op het gebied van ondergrondse infrastructuur.”

kwaliteitscontrole

Tijdens de aanleg van kunststof leidingen is kwaliteitscontrole een essentieel aspect om duurzaamheid en betrouwbaarheid te waarborgen. Deze controles omvatten een grondige inspectie voor, tijdens en na de aanleg. “Hierbij kijken wij of de verbindingen luchtdicht en lekvrij zijn. Het meten van de juiste afmetingen en het identificeren van eventuele gebreken in leidingen is een voortdurend proces om problemen vroegtijdig te detecteren en te corrigeren. Kwaliteitscontrole tijdens de aanleg is cruciaal om te garanderen dat deze systemen voldoen aan de normen en om een lange levensduur te garanderen.”

Naast de controle tijdens de aanleg van kunststof leidingen, kan Normec QS ook de restlevensduur van bestaande kunststof leidingen in kaart brengen. De historisch geschatte gebruiksperiode van deze kunststof distributieleidingen van 50 jaar blijkt in sommige gevallen achterhaald te zijn. “Ligging in een gunstige aardlaag kan de levensduur aanmerkelijk verlengen. Anderzijds kunnen bijvoorbeeld trillingen veroorzaakt door verkeer juist gevolgen hebben voor functionaliteit van leidingsystemen. Dit soort onderzoek kunnen wij doen in onze eigen laboratoria. Daarnaast kunnen we ook visueel of Ultrasoon onderzoek doen op de locatie zelf.”

Kwaliteitscontrole

Ontmoet Normec QS op het No-Dig event

Normec QS is aanwezig als exposant op het NSTT No-Dig event van 11 en 12 oktober bij Hart van Holland in Nijkerk. Hier vertellen zij u graag meer over hun onafhankelijke test-, inspectie- en certificatiediensten. Verder kunnen zij u informeren over de opleidingen die zij bieden en geven zij graag antwoord op uw vragen rondom restlevensduur-, visueel- of ultrasoon onderzoek. Normec QS is te vinden op stand 3.406.

Over Normec QS

Normec QS levert onafhankelijke diensten op het gebied van testen, inspecteren, certificeren én opleiden. Het bedrijf uit Bennekom is RvA geaccrediteerd, wat de onafhankelijkheid en kundigheid van de dienstverlening borgt. Naast de kwaliteitscontroles, onderzoek en restlevensduurbepaling van onder meer kunststof leidingsystemen, folieconstructies en geotextielen, kunt u bij hen ook terecht voor onder andere erkende opleidingen op het gebied van kunststof lassen.

Normec QS
www.normecqs.com