Masterclass: Werken aan Circulariteit in Openbare Ruimtes

Artikel delen

Hoe realiseren we een circulaire openbare ruimte samen? Welke methoden zijn haalbaar en effectief? Onder begeleiding van advies- en ingenieursbureau Kragten organiseert Vandersanden een masterclass waar deelnemers samenwerken met professionals uit het vakgebied. De focus ligt op samen zoeken naar antwoorden op ontwerp- en materiaalkeuzes gericht op circulariteit.

Bent u een professional in de openbare ruimte? Werkt u bij een gemeente, ontwerp- en adviesbureau, of als GWW aannemer in rollen als projectleider, beleidsmedewerker, landschapsarchitect of adviseur? Dan is deze Masterclass iets voor u! Deelname is kosteloos, inclusief lunch en borrel.

Programma op 7 en 9 november 2023

Tijdens deze editie is het programma gevarieerder dan ooit. Naast de interactieve workshop met Kragten zal Mart Mensink, oprichter van DuSpot zijn visie en ervaringen rondom circulariteit delen met u. Uiteraard krijgt u ook een rondleiding door de straatbaksteenfabriek van Vandersanden in Tolkamer. U maakt kennis met een van de modernste baksteenovens maar ook met de nieuwste robottechnologie voor het beladen en ontladen van de ovenwagens.

  • 09:30 uur: Ontvangst
  • 10:00 uur: Welkom en kick-off
  • 10:15 uur: Workshop: “Hoe breng je circulair ontwerpen in de praktijk?” – René Salden, Kragten
  • 12:10 uur: Lezing: “Hoe kunnen we vrijkomende bouwmaterialen samen hergebruiken?” – Mart Mensink, DuSpot
  • 12:30 Lunch
  • 13:15 uur: Inleiding productieproces straatbaksteen
  • 13:30 uur: Uitgebreide fabrieksrondleiding met bezichtiging van nieuwe robotlijn
  • 15:3030 uur: Netwerkborrel
  • 16:30 uur: Afsluiting

Waar?

De Masterclass vindt plaats in het kenniscentrum van Vandersanden over straatbaksteen, op de productielocatie in Tolkamer. Adres: Bijland 5, 6916KA Tolkamer

Select gezelschap

Er is per dag plek voor maximaal 30 personen dus ben er snel bij! Afhankelijk van het aantal aanmeldingen worden er twee groepen gemaakt. De eerste groep start in de ochtend met de workshop, de andere groep met de rondleiding, in de middag vice versa.

Inspirerende sprekers & autoriteiten in de markt

René Salden is Adviseur Duurzaamheid bij ingenieursbureau Kragten. Dagelijks helpt hij opdrachtgevers met circulariteitsvraagstukken.

Tijdens de workshop gaat hij aan de hand van een echte casus samen met u invulling geven aan een circulair ontwerpvraagstuk. Van projectinitiatief en schetsontwerp tot uitvoeringsontwerp en bestektekst. Welke ontwerpprincipes hanteren we hierbij? Hoe initiëren en stimuleren we samenwerking tussen alle betrokkenen zoals het bouwteam en bewoners? En hoe gaan we met de materiaalkeuze om? Een concrete en praktische werksessie die u inspiratie en handvatten biedt.

Mart Mensink is circulair visionair, entrepreneur en de grondlegger van DuSpot.

DuSpot is een matchingstool voor vrijgekomen bouwmaterialen waar vraag en aanbod van vrijkomende bouwmaterialen samen komen. Tijdens zijn lezing deelt hij zijn visie, werkwijze en ervaringen, gekoppeld aan de principes van de circulaire economie.

Uw casus in de workshop? Breng hem in!

Niets is leuker en interessanter dan te werken met een actuele praktijksituatie. Heeft u daarom een interessante opgave die roept om circulaire ontwerpprincipes? Breng hem in! Dit kan tot 15 oktober 2023. Uit de aangedragen casussen van de deelnemers kiezen Vandersanden de meest veelzijdige casus waarmee we aan de slag gaan tijdens de workshop. In het aanmeldformulier zit een veld waar u uw casus kunt omschrijven. Meld u aan!

Vandersanden
www.vandersanden.com