Keerwanden op maat voor eerste Fountain Fuel waterstof tankstation van Nederland

Artikel delen

Afgelopen jaar is het eerste waterstof tankstation van Fountain Fuel geopend in Amersfoort. Bosch Beton leverde in opdracht voor VMV Projecten Renswoude, keerwanden op maat die dienen als afscherming van het waterstofstation. Deze afscherming helpt het voorkomen van brand en explosie.

Keerwand waterstof tankstation

Volgens de oprichters van Fountain Fuel, speelt waterstof een grote rol in de energietransitie. Daarom wordt er op dit laad- en tankstation in Amersfoort, grootschalig waterstof tanken en elektrisch laden gecombineerd.

Deze duurzame energiestations worden op strategische plekken geplaatst door heel Nederland. De eerste locatie van deze Fountain Fuel, is dit project in Amersfoort. Rotterdam en Nijmegen zullen hierop volgen. De locatie in Amersfoort ligt precies langs de snelweg, een toplocatie dus om even op te laden!

Waterstof, een ‘’schone’’ energiedrager

Bosch Beton vindt duurzaamheid erg belangrijk en is ervan overtuigd dat waterstof in de toekomst een grote rol zal gaan moeten spelen. Dit, aangezien waterstof een duurzame brandstof, een ‘’schone’’ brandstof is en er bij de verbranding enkel water(damp) vrij komt. Bovendien is het doel van de overheid dat we als land in 2050 klimaatneutraal zijn. Waterstof is hierbij van belang, omdat niet alles met elektriciteit valt te verduurzamen.

De eerste stappen naar het gebruik van waterstof heeft Bosch Beton al gezet. De voorbereidingen voor het gebruik van de eerste waterstoftruck zijn al in gang gezet. Bosch Beton ziet dit als toekomstig vervoersmiddel om co2 neutraal de keerwanden te kunnen transporteren én te plaatsen.

Bosch Beton
www.boschbeton.nl