De Groene Sector Vakbeurs: alles wat groen is

Artikel delen

Evenementenhal Hardenberg staat opnieuw in het teken van alles wat groen is tijdens de 24e editie van De Groene Sector Vakbeurs van 9 tot en met 11 januari 2024. Deze jaarlijkse vakbeurs is hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Ruim driehonderd exposanten kijken ernaar uit om alle groenprofessionals deze drie dagen te verwelkomen op hun stands. De vorige editie werd bezocht door meer dan 16.000 groenprofessionals, waaronder hoveniers, grootgroenvoorzieners, architecten en vertegenwoordigers van overheden. Na dit succes belooft ook de komende editie een levendige vakbeurs te worden.

Bezoekers van de Groene Sector Vakbeurs

Actuele thema’s

De hoofdthema’s van De Groene Sector Vakbeurs 2024 zijn bekend en spelen in op actualiteiten binnen de groensector: duurzaamheid, levend groen en tuininrichting. Deze thema’s zullen gedurende de beurs zowel vóór als tijdens het evenement uitgebreid aan bod komen. Hiermee speelt de beurs in op de actuele ontwikkelingen en behoeften binnen de groene branche.

Nieuw: Het Duurzaamheidspark

Een belangrijk onderwerp tijdens aankomende editie is duurzaamheid. Daarom wordt komende editie Het Duurzaamheidspark geïntroduceerd in Hal 3. Dit aangelegde park biedt exposanten een uniek platform om hun duurzame producten te presenteren aan de gehele groene sector. Het Duurzaamheidspark is niet alleen een podium voor de producten van exposanten, maar ook een belevenis voor de bezoekers. Hier kunnen bezoekers kennismaken met innovatieve duurzame oplossingen die de groene sector biedt.

Tunnel van de Toekomst: breng je stem uit

Een terugkerend hoogtepunt van voorgaande jaren, de Groene Sector Vakbeurs Innovatie Awards, krijgt dit jaar een nieuwe invulling met de introductie van de ‘Tunnel van de Toekomst’. Een vakjury selecteert tien innovaties die kans maken op de Innovatie Awards in de categorieën Groene Inrichting en Tuin & Park Mechanisatie. \

Wat deze editie uniek maakt, is dat bezoekers actief kunnen meebepalen welke innovatie de winnaar wordt. In de Tunnel van de Toekomst kunnen bezoekers alle genomineerde innovaties bekijken en vervolgens hun stem uitbrengen met behulp van hun Smart Badge. Naast de mogelijkheid te stemmen in de Tunnel van de Toekomst, krijgt de bezoeker ook de kans om te stemmen via de website van De Groene Sector Vakbeurs. Een interactieve ervaring die de bezoekers direct betrekt bij de innovaties binnen de groene sector.

Aspen Challenge: Test je kracht!

De Aspen Challenge keert natuurlijk terug tijdens de komende editie van De Groene Sector Vakbeurs. Gepresenteerd door GVG Oliehandel, biedt deze uitdaging bezoekers de kans om hun fysieke kracht te testen. Wie durft, kan tijdens De Groene Sector Vakbeurs 2024 het podium beklimmen en moet zo lang mogelijk een jerrycan met Aspen gestrekt voor zich uit vasthouden. Een kans om niet alleen je kracht te laten zien, maar ook om kans te maken op de hoofdprijs.

De Aspen Challenge waarbij bezoekers de kans krijgen om hun fysieke kracht te testen

Strijd om de titel NK Hovenier

Koninklijke VHG, dé branchevereniging voor groenprofessionals in Nederland, organiseert jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Hovenier. Vier teams hebben zich in november 2023 gekwalificeerd voor de finale die tijdens de beurs plaatsvindt. Op 9, 10 en 11 januari zullen de finalisten in Hal 4 strijden om de titel van beste hovenier van Nederland. De ontknoping vindt plaats op de laatste beursdag, donderdag 11 januari 2024. Dan wordt het winnende team bekend gemaakt.

Hovenier die tegels legt

Koninklijke VHG organiseert jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Hovenier. Op 9, 10 en 11 januari zullen de finalisten in Hal 4 strijden om de titel van beste hovenier van Nederland.

Beursinformatie

Logo groene sector vakbeurs

Adres:
Evenementenhal Hardenberg
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg
www.groenesector.nl

Openingstijden:

  • Dinsdag 9 januari 2024, 13:00 – 21:00 uur
  • Woensdag 10januari 2024, 13:00 – 21:00 uur
  • Donderdag 11 januari 2024, 13:00 – 21:00 uur

Gratis registreren: ga snel naar www.groenesector.nl/tickets en meld je aan voor een bezoek aan de beurs met code: MP1118.