‘Concrete verandering’ met CO₂-labels op betonproducten

Artikel delen

Keerwandenproducent Bosch Beton heeft een innovatieve aanpak ontwikkeld om de CO₂-impact van hun keerwanden te meten én te communiceren. Namelijk via het ‘bekende’ CO₂ duurzaamheidslabel met verschillende klassen. Dit duurzame en transparante initiatief biedt klanten en consumenten essentiële informatie over de milieu-impact van de producten, waardoor zij weloverwogen keuzes kunnen maken. Maar waarom CO₂-labels?

Betonnen vloer en wanden met uitzicht op bergen.

Met de invoering van CO₂-labels op de betonproducten maken zij hun duurzaamheidsambities tastbaar en begrijpelijk. Net zoals bij de aankoop van een nieuwe TV of wasmachine, kunnen de klanten nu direct zien welke impact hun bouwkeuzes hebben op het milieu. De CO₂- labels variëren van klasse A++ (hoogste duurzaamheid) tot G (laagste duurzaamheid) en bieden een gedetailleerd inzicht in de milieuvriendelijkheid van elk product.

Het naar de klant toe communiceren over de milieu-impact van de producten, laat een groeiende trend in de bouwsector zien. Het legt de nadruk op de noodzaak van transparantie en duurzaamheid. Hierdoor kunnen consumenten bewuste keuzes maken wat betreft de CO₂-impact en kunnen hierdoor bijdragen aan een groenere toekomst.

Samen bouwen aan een groenere toekomst

“Bij Bosch Beton willen we niet slechts producten leveren; we willen een impact maken,” verklaart Brechtje van den Beuken (CEO). “Met deze invoering streven we ernaar de bouwsector te helpen veranderen bij het creëren van een groenere toekomst. We dagen onszelf en onze klanten uit om actie te ondernemen, duurzame keuzes te maken en samen te werken aan een wereld waarin de gebouwde omgeving en de natuur harmonieus samenkomen.”

Bosch Beton
www.boschbeton.nl