Grote verkeersbrug VS stort in na aanvaring

Artikel delen

Een ruim 2,5 kilometer lange verkeersbrug in de Amerikaanse stad Baltimore is ingestort, nadat een vrachtschip tegen één van de pijlers was gevaren. Het gaat om de stalen Francis Scott Key Bridge. Er zijn meerdere voertuigen in het water gevallen.

Francis Scott Key Bridge.

Francis Scott Key Bridge. Foto: Patorjk, eigen werk, Wikimedia Commons.

Op beelden is te zien dat een schip tegen een pijler aanvaart, waarop direct grote brugdelen in het water storten. Het lijkt te gaan om een containerschip dat voer onder de vlag van Singapore. Volgens een bericht van NOS is er nog niets bekend over slachtoffers. Wel is te zien dat er vlak voor de botsing nog verkeer over de brug rijdt. Reddingsdiensten zeggen dat er naar in ieder geval zeven mensen wordt gezocht en dat er verschillende voertuigen in het water zijn gevallen. De aanvaring vond plaats rond 01.30 uur plaatselijke tijd.

De brug werd geopend in 1977 en verbindt de oevers van de Patapsco-rivier met elkaar. Er rijden ongeveer 11,5 miljoen voertuigen per jaar over de Key Bridge, zoals die in de stad wordt genoemd.

Zie hier beelden van de instorting bij NOS.