De weg naar een groenere toekomst met cementloos beton

Artikel delen

V.d. Bosch Beton b.v. in Almelo leidt duurzame ontwikkelingen in de betonindustrie, met een nadruk op het verminderen van CO2-uitstoot voor een veelbelovende toekomst. Een opmerkelijke prestatie is het vervangen van cement in betonbestratingsproducten door geopolymeertechnologie, wat resulteert in een extreem lage CO2-uitstoot zonder afbreuk te doen aan kwaliteit en esthetiek.

Straatbeeld

Door het gebruik van gerecycled betongranulaat en ECO granulaat ter vervanging van traditioneel grind en ECO zand ter vervanging van een deel van het primaire zand, tonen de Reduton® producten van het bedrijf toewijding aan circulariteit en hoogwaardig hergebruik. Het resultaat is duurzaam beton dat aan het einde van zijn levenscyclus recyclebaar is en geschikt voor hergebruik in de reguliere betonketen.

De overstap naar geopolymeer als cementvervanger heeft de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd, met een Milieu Kosten Indicator (MKI)-score die ongeveer 50% lager ligt dan conventioneel cementbeton. Geverifieerde cijfers en KIWA-certificering van alle cementloze betonproducten waarborgen de kwaliteit en milieuvriendelijkheid.

In een tijd waarin duurzaamheid cruciaal is voor de bouwsector, toont v.d. Bosch Beton b.v. zich als een voortrekker met innovatieve oplossingen die zowel de milieu-impact verminderen als voldoen aan strenge industrienormen. De inzet van het bedrijf voor duurzaamheid belooft een veelbelovende toekomst voor zowel de sector als het milieu. Met Ecoton® Circulair Beton en Reduton® Cementloos Beton als milieuvriendelijke alternatieven die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen, dragen ze bij aan een groenere toekomst zonder concessies te doen aan kwaliteit en esthetiek.

v.d. Bosch Beton b.v.
vdboschbeton.nl