Meerjarige bloeimengsels: een duurzame keuze

Artikel delen

Meerjarige bloeimengsels bieden een scala aan voordelen voor het streven naar een duurzamere leefomgeving. Deze mengsels worden speciaal samengesteld met verschillende soorten welke meerdere jaren bloeien. Ze dragen bij aan het behoud van biodiversiteit en het stimuleren van natuurlijk evenwicht.

Het nieuwe mengsel Bloeiparadijs Meerjarig van DSV zaden.

Het nieuwe mengsel Bloeiparadijs Meerjarig van DSV zaden.

Belangrijke voordelen van meerjarige mengsels zijn het behoud van biodiversiteit en de natuurlijke onderdrukking van ongewenste pionier soorten zoals melganzenvoet, perzikkruid en knopkruid. Dit vermindert de noodzaak van herbiciden en/of extra bewerkingen om deze soorten aan te pakken. Dankzij de diversiteit in wortelpatronen van de planten dragen ze daarnaast ook bij aan verbetering van de bodemstructuur en zorgen ze voor een verbetering van infiltratiecapaciteit. Op de lange termijn zorgen meerjarige bloeimengsels voor een vitalere bodem met minimale bewerkingen.

Overheden, gemeenten en bedrijven kiezen ook graag voor meerjarige mengsels vanwege kostenbesparing, en het feit dat ze onderhoudsvriendelijk zijn. Eenmaal gevestigd, vereisen meerjarige bloeimengsels over het algemeen minder onderhoud dan traditionele perken met struiken en heesters. Dit bespaart niet alleen geld op lange termijn, maar vermindert ook de noodzaak van water en arbeid, wat gunstig is voor het milieu.

Het bloeimengsel Bloeiparadijs Meerjarig is nieuw in het assortiment van DSV zaden. De uitgebalanceerde mix bevat maar liefs 27 verschillende éénjarige en meerjarige soorten bloemen en kruiden en zorgt voor geur en kleur. Er zijn drachtplanten en schermbloemigen toegevoegd, welke het geheel tot een paradijs voor vlinders, bijen en andere nuttige insecten maakt. Het mengsel fleurt de omgeving op tijdens de lange bloeiperiode. Het nieuwe mengsel past zowel in landelijke als stedelijke omgevingen en is geschikt voor de meeste grondsoorten.

Wilt u meer weten over Bloeiparadijs meerjarig?
https://www.dsv-zaden.nl/sorte/16029  

Bekijk hier de handige teelthandleiding voor bloeimengsels:
https://www.dsv-zaden.nl/service/teelthandleidingen

DSV zaden
www.dsv-zaden.nl