Een houten brug misstaat nooit!

Artikel delen

Hupkes Wijma, toonaangevend in de bruggenbouw, biedt een uitgebreide service van ontwerp tot montage van houten bruggen, variërend van kleine constructies tot de grootste fietsbrug in Europa. Het bedrijf verzorgt het gehele traject: van de eerste engineeringfase tot en met de professionele installatie ter plaatse.

Houten bruggen

De specialisten van Hupkes Wijma werken nauw samen met opdrachtgevers tijdens de ontwerp- en werkvoorbereidingsfase om een passende oplossing te vinden voor elke gewenste overspanning en ontwerp. De productie van de bruggen wordt uitgevoerd door vakbekwame productiemedewerkers, waarna de montageploeg de bruggen ter plaatse vakkundig installeert.

Voor de constructie van de bruggen wordt vaak gekozen voor Azobé, een tropische hardhoutsoort die bekend staat om zijn duurzaamheid, slijtvastheid en lange levensduur. Deze FSC-gecertificeerde houtsoort komt uit duurzame bronnen en biedt een milieuvriendelijke oplossing door zijn lage MKI-score en de natuurlijke CO2-opslag. Het hout is bovendien uitstekend recyclebaar en modulair toepasbaar.

Enkele spraakmakende projecten omvatten de Stönner Meijwaardbrug in Oirschot met een lengte van 41 meter, de 800 meter lange Pieter Smitbrug in Oldambt — de langste fietsbrug in Europa — en de 300 meter lange fiets- en loopbrug in Maasmechelen, België, die door het Nationaal Park Hoge Kempen loopt.

Naast de grote projecten werkt Hupkes Wijma ook aan overbruggingen over het spoor zoals bij Markelo en Vilsteren. Regelmatig wordt ook met gerecycled hout zoals Azobé en Basralocus gewerkt, dat uitstekend geschikt is voor leuningen en dekdelen. Hout biedt daarmee de natuurlijkste verbinding!

Hupkes Wijma
hupkeswijma.com