Carolien van Vliet nieuwe voorzitter Cumela

Artikel delen

Tijdens de algemene ledenvergadering op 26 maart 2024 heeft Carolien van Vliet het stokje overgenomen van Wim van Mourik als voorzitter van Cumela, de brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra. Zij werd door het Verenigingsbestuur voorgedragen en nu hebben de leden officieel ingestemd met haar benoeming. Zij neemt vanaf nu ook zitting in het VNO-NCW bestuur.

Carolien van Vliet.

Carolien van Vliet. Foto: Wiep van Apeldoorn.

“Ik voel me vereerd dat ik verkozen ben als voorzitter van deze mooie vereniging. Het is een grote verantwoordelijkheid en ik heb grote schoenen om te vullen, want mijn voorganger Wim van Mourik heeft het in de afgelopen twaalf jaar ongelooflijk goed gedaan. Ik heb er zin in om samen te bouwen aan onze mooie sector!” aldus van Vliet.

Voor haar eerste zittingstermijn heeft van Vliet een aantal speerpunten geformuleerd waar ze zich de komende vier jaar op wil focussen. Arbeidsmarkt is één van haar belangrijkste speerpunten: “Op nummer één staan voor mij de mensen in de sector. We moeten als sector voor iedereen aantrekkelijk zijn om in te werken.”

Loonwerkers-DNA

Carolien van Vliet is samen met haar broer eigenaar van Loonbedrijf J.M. van Vliet BV in Ter Aar. Het is een écht familiebedrijf dat 55 jaar geleden opgericht is door hun ouders, dus het loonwerkers-DNA zit in haar bloed. Op het bedrijf werken nu ongeveer 75 mensen in vaste dienst. Het bedrijf is actief in cultuurtechniek en grondverzet, agrarisch loonwerk en (mest)transport. Voor ze bij haar broer in het bedrijf stapte, werkte ze na haar universitaire studie bedrijfseconomie in verschillende hogere managementfuncties bij Heineken.