Strakvlak egaliseren met gemak

Artikel delen

De Strakvlak van Visser & Visser maakt het voor stratenmakers mogelijk om rechtopstaand te egaliseren. Hierdoor hoeven zij niet meer op hun knieën te werken met een afreilat en sparen op deze ergonomische manier hun rug.

Vlakkingsmachine

De nieuwste door Visser & Visser ontwikkelde Strakvlak LSR maakt egaliseren zelfs nog gemakkelijker. De Strakvlak LSR behoudt zijn hoogte dankzij een externe laser en is dus zelf-nivellerend. Het uitzetten van referentiepunten is daardoor niet meer nodig.

Lasergestuurd en zelf-nivellerend

De Strakvlak LSR wordt gebruikt in combinatie met een dubbel-afschotlaser. De laserontvanger volgt het door de laser aangegeven profiel, waarbij het te egaliseren baanvlak strook voor strook wordt afgewerkt. De computer in de controlbox stuurt de twee elektrische levelmotoren aan. Deze verstellen de positie van de zijwielen ten opzichte van het egalisatiebord automatisch. Anders gezegd: de wielen volgen de ondergrond en het egalisatiebord volgt de laser.

Snel en eenvoudig bijsturen

De bedieningsarm is voorzien van een eenvoudige knopbediening. Hiermee kunnen de Levelmotoren geactiveerd en gedeactiveerd worden, en kan de gebruiker het nulpunt op de linker- en rechter- laserontvanger tussentijds afzonderlijk aanpassen. Handig wanneer het bestaande afschot (lees: profiel) aangepast moet worden in het werk, bijvoorbeeld naar een straatkolk.

Meer weten over de Strakvlak LSR? Kijk op onze website of neem contact op voor een vrijblijvende demonstratie.

Visser & Visser BV
www.visserenvisser.nl/egalisatieschuiven