Infra Relatiedagen

Artikel delen

Van 6 t/m 8 februari 2024 vinden weer de Infra Relatiedagen plaats in de Evenementenhal Hardenberg. Persoonlijk vind ik dit één van mijn favoriete beurzen. De teller staat op moment van schrijven al op ruim 340 deelnemers, dus er is altijd veel te zien! Voor een hapje en drankje wordt op de beursvloer gezorgd en het is er altijd gezellig en informatief!

Ik vind het wel jammer dat de beursorganisatie de Infra Relatiedagen presenteert als de infrabeurs voor Noordoost-Nederland. Want feitelijk staan er veel landelijke spelers en is de beurs zeker ook voor de rest van Nederland het bezoeken waard. Ook GWW-Totaal is weer present. Je vindt ons op standnummer 418 (dat is Hal 4).

Er zijn weer talrijke thema’s die je aantreft op de beursvloer en in het kennisprogramma, zoals het Kennispark Overheid & Markt, Openbare Verlichting, Bouwplaats van de toekomst, De Haringvlietbrug, College Tour en het Voortraject. Daarnaast zijn de hallen naar thema ingedeeld, zoals Materieel & Machines, Waterbouw, Infra Algemeen en Wegenbouw & Aannemerij.

Uiteraard komen de huidige uitdagingen ruim aan bod, zoals klimaatadaptatie, verduurzaming, biobased materialen, lage milieukosten, circulariteit en emissieloos werken. Maar ook de uitdaging die we hebben om al onze kunstwerken in goede conditie te houden en het gebrek aan vakmensen. “Om de transitie in 2030 voor elkaar te krijgen is nog een hele uitdaging. Maar als we dit individualistisch proberen gaan we het sowieso niet redden. Dat moeten echt samen doen”, zegt Tom de Water, kenniswerker van Team RAW bij deelnemer CROW terecht.

Tot slot wil ik aandacht vragen voor de InfraCampus-IKN-straat. De permanente expositie van InfraCampus-Stichting IKN in Harderwijk is zo succesvol dat deze in het najaar 2023 flink is uitgebreid.  Deze fraaie ruimte is de ontmoetingsplek voor bedrijven en organisaties in de infrasector. Het is vooral een inspiratiecentrum dat bedrijven en organisaties helpt hun weg te vinden op het gebied van klimaatadaptatie en overige klimaat- en energievraagstukken in de openbare ruimte. Wil je meer weten? Bezoek dan de InfraCampus-IKN-straat in Hal 5. Wist je trouwens dat GWW Totaal al jaren partner is van InfraCampus-Stichting IKN?