TKD 2018 nu al sterk in beweging

Artikel delen

Een maand nadat de inschrijving opende hadden zich al een kleine honderd exposanten ingeschreven voor Neerlands meest bijzondere buitenvakbeurs. Volgens de TKD-organisatie is dat is al drie keer zo veel als bij de editie van 2016 op hetzelfde tijdstip. De TKD 2018 wordt van donderdag 31 mei t/m zaterdag 2 juni gehouden in Almere. Mooi nieuwtje is de aangekondigde directe aansluiting op snelweg A6. Thema wordt: Altijd in beweging.

Het bekende terrein van de toekomstige nieuwbouwwijk Nobelhorst is nog steeds beschikbaar, zo blijkt. En wie de voorlopige plattegrond bekijkt die ziet, dat er voor organisatie, standhouders, vakpers en wellicht een enkele vroege vogel een parkeerterrein direct bij de entree is voorzien. Dat er zoveel aanmeldingen voor standruimte zijn heeft vooral te maken met de groeiende economie. Bedrijven zien weer grote kansen op de markt nu er overal volop wordt gebouwd, er behoorlijk wat geld naar infrastructuur gaat en het vervangen van verouderde machines eindelijk eens moet gebeuren. Daarnaast zullen zaken een rol spelen als het beperkte aantal stands en de korting van 10 procent bij inschrijving voor 1 januari.

Buitengewoon

Inmiddels gaat de TKD de 27ste editie tegemoet en mag het evenement zich de grootste dynamische grondverzetbeurs in West-Europa noemen. GWW Totaal is er dan ook trots op om mediapartner te zijn. We zullen uiteraard voor, tijdens en na afloop verslag doen van de nieuwtjes en ontwikkelingen die op de TKD te zien zullen zijn. Op het 10 hectare grote terrein in Almere worden in drie dagen tijd zo’n 15.000 bezoekers verwacht, die allemaal hun auto in de directe omgeving kunnen parkeren.

Draaiende machines

Arjan van den Oord, voorzitter van de TKD-uitvoeringscommissie, legt graag nog eens uit wat er zo bijzonder is aan de TKD: “Hoe uniek dit concept is merk je pas wanneer je spreekt met importeurs en machinefabrikanten uit het buitenland”, vertelt Arjan. “Statische machinebeurzen zijn er in Europa genoeg. Maar een evenement in het grondverzet waar heel het scala aan machines in werking te zien is (met gratis toegang) kunnen we rondom uniek noemen. Alles wat tentoongesteld wordt aan materieel mogen de bezoekers testen.”

TKD, www.tkd.nl.