Veilig werken langs de weg

Artikel delen

Werken uw medewerkers dagelijks op locaties langs drukke wegen? Dan is veilig werken ongetwijfeld een belangrijk thema binnen uw bedrijf. Hoe zorgt u er voor dat uw medewerkers zo veilig mogelijk kunnen werken en hoe kunt u, in geval van een ongeval, aantonen dat alle protocollen zijn gevolgd? Dat kan eenvoudig met de Transscope blackbox.

Veilig werken langs de wegVoor een gerust gevoel voor uw medewerkers kan de blackbox worden verbonden met noodbuttons die op verschillende plaatsen in een voertuig zijn weggewerkt. Hiermee kunnen uw medewerkers een noodsignaal sturen als zij zich onveilig of bedreigd voelen of deze preventief gebruiken als een veiligheidscontrole. Spreek af dat uw medewerkers zich op bepaalde tijdstippen melden door het indrukken van de button. Doen ze dit om één of andere reden niet dan wordt een bericht naar een vooraf aangewezen persoon of meldkamer verstuurd.

Registratie van signalering

Om de zichtbaarheid van uw materieel en medewerkers te vergroten zijn er diverse middelen beschikbaar, zoals uiteraard de bekende signaleringsverlichting. Daarnaast werkt u wellicht met duidelijk protocollen waaraan men zich omwille van de veiligheid moet houden. De Transscope blackbox registreert automatisch van welke middelen gebruik wordt gemaakt en ook wat bijvoorbeeld de snelheid en locatie van een voertuig is geweest.

Eenvoudig bijsturen

Met deze gegevens kunt u uw medewerkers aanspreken op het eventueel niet volgen van afgesproken protocollen. En mocht er toch iets mis gaan dan kunt u achteraf, via de Transscope blackbox, eenvoudig constateren of uw medewerker volgens de afspraken heeft gewerkt. Dit scheelt aanzienlijk in de bewijslast naar de verzekering.
De Transscope Blackbox is geschikt voor toepassing op vrijwel al uw voertuigen en materieel

Transscope Voertuigsystemen, www.transscope.nl