In de Spotlight

Artikel delen

Rootbarrier: professioneel bewateringssysteem

Wat: Professioneel bewateringssysteem voor bomen
Merk: RootBarrier Gietrand
Prijs: Op aanvraag
Bijzonderheden: Zeer stevig, duurzaam en herbruikbaar

RootBarrier Gietrand is een pakket bestaand uit HDPE, RootBarrier Connector, Grondverankering en afdekkapje. De gietrand wordt zeer eenvoudig in een cirkel om de boom heen gebogen en met RootBarrier Connector vastgezet. Om de gietrand stabiel te houden, wordt de gietrand 5-10 centimeter in de aarde geplaats. Ongeveer 25-30 cm blijft bovenaards.
Het is gemaakt uit hoogwaardig 100% High Density PolyethylenE en heeft een dikte van 2mm met een gewicht van 1877 -1967 g/m² en doordrukweerstand van 4172 – 4474 N.
Vanzelfsprekend beschermt deze gietrand de bomen tegen maaischade. Het is zeer duurzaam en herbruikbaar. Voldoet aan de eisen van de FLL, DVGW GW125 en FGSV. De toebehoren zijn ook gemaakt uit HDPE 2 mm met dezelfde waardes.

Rootbarrier: professioneel bewateringssysteem

“De gemeente Heemskerk heeft al sinds 2014 onze RootBarrier Gietranden van HDPE 2 mm in gebruik. Ze kiezen voor het totaalpakket incl. de RootBarrier Connector, Grondanker en Afdekkapje. De gemeente plant gemiddeld zo’n 170 bomen per jaar. Dat zijn zowel nieuwe projecten als vervanging van bestaande (zieke) bomen”, aldus Dhr. Jacobs van het bedrijf uit Zeewolde. “De gemeente koos voor HDPE 2 mm inclusief alle toebehoren omdat voor 2014 gietranden van Biomateriaal werden gebruikt. Dit materiaal bleek toch te slap te zijn en ging dus massaal kapot en dat zag er natuurlijk niet netjes uit.”

De HDPE is UV-bestendig en zou ongeveer 10 jaar mee moeten gaan. Dat betekend dat deze gietrand minimaal 2 keer opnieuw gebruikt kan worden. Misschien wel 3 keer, dat geldt zeker voor de connector, grondanker en het afdekkapje. Het product is snel leverbaar en ziet er inclusief toebehoren heel netjes uit.