Jubileumeditie Nederlandse Boominfodag

Artikel delen

Op woensdag 6 en donderdag 7 juni 2018 organiseert Jan Willem de Groot de tiende editie van de Nederlandse Boominfodag. Thema van de jubileumeditie van het tweedaagse congres is ‘Bomen & Groene Infrastructuur’.

Daar waar in het verleden tijdens de Nederlandse Boominfodag de boom volledig centraal stond, zal de scope tijdens dit congres breder zijn. Het zal gaan over de ecologische, economische en sociale voordelen door natuurlijke oplossingen. Bomen spelen daarbij een belangrijke en niet te onderschatten rol.

Organisator Jan Willem de Groot: “We staan voor een enorme uitdaging om onze steden duurzaam en leefbaar te houden. Voor leefbare steden zijn we als samenleving voor een belangrijk deel afhankelijk van de voordelen die de natuur ons biedt. Deze zogenoemde ecosysteemdiensten worden echter zelden op hun echte waarde ingeschat. Door middel van dit congres willen we kennis overdragen en bewustwording creëren over het belang van de Groene Infrastructuur. Daarnaast hebben we als doel om verschillende disciplines bij elkaar brengen. De uitdagingen zijn groot en alleen samen kunnen we iets bereiken!” Voor de jubileumeditie heeft De Groot gekozen voor congrescentrum de Basiliek in Veenendaal.

Bezoek voor meer informatie www.boominfodag.nl