Verdiept aanbrengen holle schroefpalen

Artikel delen

In april 2018 is een nieuwe Woltman 55DR funderingsmachine geleverd aan Heibedrijf M. Kool BV in Wilnis. Deze drilling rig is direct ingezet op een bouwput waar een bijzonder paalsysteem wordt toegepast. Er worden geheel trillingsvrij (holle) betonpalen in de grond geschroefd die tevens verdiept worden aangebracht.

Door palen verdiept onder het maaiveld aan te brengen wordt onnodige overlengte van de palen voorkomen, hetgeen bijdraagt aan een economisch paalontwerp. Tevens ondervindt de omgeving geen geluidsoverlast doordat de palen worden geschroefd. Hierdoor is deze funderingstechniek trillingsvrij te noemen. Daarmee is dit paalsysteem uitermate geschikt in binnenstedelijke gebieden en bouwlocaties omringd door kwetsbare belendingen.

De Woltman 55DR kan uiteraard ook voor diverse andere funderingstechnieken worden ingezet, zoals mortelschroefpalen, grondverdringende schroefpalen, trillingsvrij geschroefde buispalen, palenwanden en bijvoorbeeld ook verticale trekankers. De meegeleverde allround RH25 boorkast beschikt over een indrukwekkend toerental met een maximaal draaimoment van maar liefst 250 kNm. Het boren en schroeven van palen tot circa 25 meter diepte is dan ook geen probleem voor deze nieuwe Woltman 55 DR, waarmee Heibedrijf M. Kool B.V. haar machinepark heeft versterkt.

Technische gegevens

De standaard makelaar lengte is 24,8 meter, optioneel te verlengen naar 27,8 meter. Het maximum toelaatbaar draaimoment op de makelaar is 250 kNm. Het transportgewicht, inclusief boormotor, komt op 63 ton. De machine is uitgerust met een dieselmotor CAT C-13 Tier 4F van 475 pk. De transportbreedte van de machine is 3,45 meter.

Dieseko Group
www.diesekogroup.com
Kavel: 162