Schmidt Bouwmachines presenteerde de Case CX80C op TKD

Artikel delen

Deze Case CX80C is zeer compleet uitgevoerd met proportioneel bediende extra functies, Climate Control, luxe lucht geveerde stoel, 7 inch kleuren monitor voor de beelden van de achter- en zijcamera. De cabine is gemonteerd op schokken absorberende vloeistof gevulde dempers.

Ten opzichte van de vorige B-serie, heeft de machinist nu 11% meer voetruimte en is de cabine 7% breder. Dit maakt het in combinatie met de hoge veiligheidsnormen van ROPS en FOPS Level II, een comfortabele en veilige werkplek voor de machinist. Aan de strengste milieu eisen van de Tier 4 Final norm, wordt voldaan zonder toepassing van een DPF (roetfilter). Dit in combinatie met de standaard Auto-Idle (toerental reductie) en Idle-Shut-Down (motor stop) functies, zorgen ervoor dat deze midigraver tot de zuinigste in zijn klasse behoort.

Het nieuw ontwerpen afstempelblad voorkomt het ophopen van grond aan het blad. Op wens van de klant, kan de machine uiteraard worden uitgerust met een draai-/kantelstuk, automatische vetsmering, etc. Steeds meer vervangt deze klasse machine de traditionele (mobiele) graafmachines in de 14 tons klasse, aangezien de werkruimtes steeds krapper worden in de bebouwde kommen.