Hitachi showt elektrisch midigraver ZX55U-6 EB

Artikel delen

Hitachi Construction Machinery (Europe) NV vierde tijdens Bauma het 50-jarig jubileum met een elektrische primeur. De nieuwe ZX55U-6 EB werd officieel pas tijdens Bauma onthuld, maar was samen met de al eerder gelanceerde eveneens elektrische aangedreven 8 tons ZE85 medio september volop te bewonderen tijdens de open dag op de fabriek in Amsterdam.

Kraan

De ZX55U-6 EB is een emissieloze vijftonner met kleine zwenkstraal voor gebruik in kleine ruimten. Er is keuze uit aandrijving via de eigen 39 kWh lithium-ion batterijen of via een kabel die wordt aangesloten op CEE 400VAC 3-fase stroombron. Door beide methoden te gebruiken kunnen machinisten met de ZX55U-6EB een hele werkdag ononderbroken werken, terwijl ze genieten van de comfortabele cabine met standaard airconditioning. In de cabine is goed zicht naar achteren via de camera die op de kabelverbinding is gericht. De status van het elektrische aandrijfsysteem, inclusief het batterijniveau en de belastingsfactor van de motor, kan op afstand worden gecontroleerd. Het nominale motor vermogen is 33 kW.

HCME
www.hitachicm.nl