Lithium accu’s vergroten perspectief wegenbouw

Artikel delen

De Leffert serie van Frisian Motors brengt met zijn nieuwe lithium accu’s kansen voor de wegenbouw. Accu’s ontwikkelen zich in hoog tempo verder. Hierdoor wordt het voor de bouw ook steeds interessanter om elektrisch rijden en werken te combineren. Het verduurzamen van de bouwbranche zal de aankomende tijd steeds een prominentere rol gaan krijgen. Frisian Motors kan met zijn elektrische werkvoertuigen hier een goeie bijdrage aanleveren.

Vanuit het Friese Bakkeveen fabriceert Frisian Motors elektrische off-road voertuigen voor verschillende sectoren. De wegenbouw gaat hierbij een steeds een prominentere rol spelen, want de bouwplaatsen worden steeds groter. Ook is de ontwikkeling van de nieuwe generatie lithium accu’s één van de redenen waarom de off-road Lefferts kunnen bijdrage aan een efficiënte en milieuvriendelijke bouwplaats.

Vooral het milieuaspect is zeker niet onbelangrijk in de wegenbouw. Bouwbedrijven kunnen immers een betere score krijgen bij aanbestedingen wanneer zij gebruik maken van milieuvriendelijke voertuigen. Een betere score is ook een grotere kans op meer aanbestedingen. Ook zijn de lithium subsidies voor bedrijven één van de redenen dat elektrisch rijden en werken zeker kan lonen. Omdat de Nederlandse overheid sterk inzet op een schone en duurzame planeet kunnen bedrijven aanzienlijke subsidies krijgen voor elektrische werkvoertuigen. Voor het gebruik op de bouwplaats moeten de werkvoertuigen natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Gelukkig zijn ze geheel waterdicht, robuust en krachtig.

Frisian Motors, www.frisianmotors.com