Nieuwe generatie graafmachine

Artikel delen

Eén van de primeurs tijdens de TKD was de nieuwste generatie van de 21-tons Komatsu hybride graafmachine Komatsu HB215LC-3. Bezoekers konden drie dagen lang deze machine, waar de MIA\Vamil ook weer op toepassing is, uittesten in de Hybrid Zone op de BIA-stand.

De gloednieuwe hybride HB215LC-3 van FPH Ploegmakers in actie tijdens de TKD op de BIA-stand. Op de achtergrond is de Komatsu HB365LC-3 te zien.

De reacties van machinisten en andere geïnteresseerden op de HB215LC-3 zijn positief, en hebben al geleid tot de aankoop van de machine door verschillende klanten. Onder andere aannemersbedrijf FPH Ploegmakers, gww-aannemer Afezo en loon- en verhuurbedrijf Cor Smit hebben gekozen voor de net geïntroduceerde HB215LC-3.

FPH Ploegmakers
Aannemersbedrijf FPH Ploegmakers heeft de primeur door de eerste HB215LC-3 in Europa te bestellen. Het is ook deze nieuwe machine van Ploegmakers die te bewonderen was op de TKD-stand van BIA. Het aannemersbedrijf geldt als een specialist op het gebied van grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening en cultuurtechnische werken. Het bedrijf is lokaal begonnen in Vinkel en uitgegroeid tot een landelijk opererende specialist.

Afezo
Afezo is een veelzijdig regionaal civieltechnisch bedrijf, gevestigd in Amsterdam. Specialisme van het bedrijf is ondergrondse infrastructuur en binnenstedelijk rioleringswerk, maar Afezo voert tegenwoordig ook steeds vaker bovengrondse gww-werkzaamheden uit. Het bedrijf is een pionier: het was het eerste bedrijf in de Benelux dat de HB215LC-1 in 2012 heeft gekocht. En ook nu weer is het befrijf er snel bij met de aanschaf van de nieuwste generatie van deze hybride graafmachine.

Cor Smit
Ook loon- en verhuurbedrijf Cor Smit heeft de nieuwe HB215LC-3 aangeschaft. Het loonwerkersbedrijf werkt voor een trouwe klantenkring in met name de provincies Noord- en Zuid-Holland. Cor Smit heeft specifiek voor de HB215LC-3 gekozen, omdat hij gelooft in de duurzaamheid en toekomstgerichtheid van deze hybride Komatsu.

Concept hybride Komatsu’s

Naast de HB215LC-3, was ook de HB365LC-3 te bewonderen op de TKD. Bij beide hybride graafmachines van Komatsu wordt elektrische energie opgenomen en geregenereerd bij het zwenken en weer afremmen. Energie wordt opgeslagen in de condensator en is op die manier direct inzetbaar. Zo zorgt het hybridesysteem voor een sterk verminderd brandstofverbruik en een laag geluidsniveau.
Voor ondernemers is het interessant om te weten dat de MIA\Vamil zowel op de HB215LC-3 als op de HB365LC-3 van toepassing is. Hierdoor zijn financiële voordelen te behalen.

BIA, www.biagroup.com