Jury ELCA Trend Award 2018 beoordeelt Nederlandse nominaties

Artikel delen

Nederland is dit jaar gastland voor de ELCA Trend Award. Deze prestigieuze internationale prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt aan een bijzonder, hoogstaand en duurzaam groenproject. Voor de ELCA Trend Award zijn vier Nederlandse projecten voorgedragen.

De European Landscape Contractors Association (ELCA) is de koepelorganisatie voor de hoveniers- en groenvoorzienersbranche in Europa met in totaal 27 aangesloten landen. Missie van deze organisatie is om het belang van groen voor onze samenleving te benadrukken, de bewustwording hierover kracht bij te zetten en de groene verbinding met architectuur, duurzaamheid, creativiteit, bouw, lifestyle en nieuwe ontwikkelingen op het hoogste niveau in Europa te stimuleren. VHG, de branchevereniging voor ondernemers in het groen met in totaal 1.100 aangesloten leden, is het Nederlandse lid van ELCA.

De ELCA Trend Award wordt uitgereikt aan een project dat voldoet aan het hoogste professionele niveau in het groene vak. Speciale aandacht wordt gegeven aan duurzaamheid en onderhoud. Van de inzenders wordt verwacht dat zij vooral op deze onderdelen een stap verder zijn gegaan. De genomineerde projecten zijn De Groenzoom (BTL), Circl (Donkergroen), Green Dream/Ecological Company Garden (Herman Vaessen BV) en De Knoop (Koninklijke Ginkel groep).