90 meter hoog bos in Utrecht

Artikel delen

Vanaf 2022 is in Utrecht een verticaal bos van 90 meter hoog te zien. In het stationsgebied worden twee torens van 70 en 90 meter hoog gebouwd. Een in het oog springend onderdeel van het ontwerp is het groen.

Maar liefst 360 bomen en 9.640 struiken zullen de binnen- en buitenkant sieren. Het groen in het verticaal bos kan 5,4 ton aan CO2 opnemen. Het biedt bewoners, maar ook vogels en insecten een groen, gezond en klimaatbestendig onderdak. Wonderwoods is een gezamenlijk project van MVSA Architects (Roberto Meyer) en Stefano Boeri Architetti (Stefano Boeri), de architect van het Bosco Verticale in Milaan. Wethouder Victor Everhardt, verantwoordelijk voor het Utrechtse Stationsgebied, is ingenomen met het project: “Wonderwoods is een aanwinst voor de stad. Er komen twee unieke torens die de groene, gezonde en duurzame verstedelijking uitstralen die we in Utrecht zo graag willen en die de toon zetten voor het nieuwe Beurskwartier.”