Mobiele graafmachine met motor in onderwagen

Artikel delen

Hobelman-Halle, fabrikant van de HOOBY LC90 smalspoorgraafmachine, heeft nu een mobiele variant is zijn leveringsprogramma. Deze mobiele graafmachine zit in de 10-tons klasse en heeft de hoofdgiek centraal op de bovenwagen naast de cabine geplaatst. Dat is uniek in deze klasse. Het contragewicht blijft binnen de onderwagen en is uitschuifbaar.

Een 10 tons mobiele binnen draaier met een giekopbouw als een 14 tonner met vierwielbesturing, en voorzien van automatisch egaliseren en automatische verstelgiek.

Hobelman bouwt al meer dan 30 jaar de motor in de onderwagen bij de smalspoor uitvoering en heeft dit concept dus ook overgenomen in deze mobiele variant. Hierdoor ontstaat een laag zwaartepunt en een stabiele machine.

De machine is voorzien van de modernste technieken, Gradertronic en Automatic Control. De verstelgiek beweegt met de lepelsteel en hoofdgiek mee. Hierdoor ontstaat een groter werkbereik en heeft de verstelgiek altijd de juiste positie zonder dat de machinist ernaar omkijkt. Met Gradertronic is het mogelijk om automatisch met één joystick beweging vlak te graven, en dit alles zonder GPS of laser. De HOOBY MH115 is de eerste mobiele graafmachine in de wereld die met deze technieken af fabriek wordt geleverd.

Hobelman-Halle staat vooral bekend om de cultuurtechnische machines, maar heeft met deze HOOBY MH115 een graafmachine ontwikkeld die ook zeer geschikt is voor de infra en grondverzet. Het is een lichte compacte graafmachine met een giek opbouw van een 14 tonner, die automatisch egaliseert en soepel op volbereik tot aan de wielen in één beweging afwerkt.

Hobelman-Halle, www.hobelman-halle.nl