Elektrisch vervoer met extra lange laadbak

Artikel delen

Frisian Motors kreeg vanuit de markt steeds vaker de vraag naar een elektrisch vervoer middel met een extra lange laadbak. Omdat de huidige langste laadbak niet altijd voldeed moest er gezocht worden naar een nieuwe oplossing. Vanuit die vraag is begonnen met het maken van tekeningen en constructie berekeningen. En nu wordt hij gepresenteerd: De Leffert FM-80 Cargo Lithium.

Als basis is het onderstel van de normale FM-80 gebruikt, die voornamelijk ingezet wordt voor personen vervoer. Hier is de achterste bank verwijderd en ruimte gemaakt voor een elektrisch kiepbare laadbak van ruim 170 cm lang. Standaard is het voertuig voorzien van stuurbekrachtiging, verzwaarde vering en een zeer robuuste cabine met polyester dak en voorruit. De FM-80 cargo lithium wordt geleverd met een landbouw T5 certificaat voor gebruik op de openbare weg. De maximale snelheid bedraagt 50 km/uur. De actieradius is circa 60 km. Dit volledig elektrische voertuig is vrijwel geruisloos, milieuvriendelijk en behoeft weinig onderhoud. Het voertuig wordt vooral gebruikt voor het zware werk, waarbij zonder het gebruik van een kar veel vervoerd moet worden.

Lithium accu’s

De FM-80 Cargo Lithium is het eerste voertuig van Frisian Motors dat standaard uitgerust is met Lithium accu’s. Deze nieuwe generatie accu’s is nog krachtiger dan de AGM lood accu’s die normaal standaard zijn. Voor deze elektrische voertuigen zijn ze speciaal ontworpen, om zo het beste uit het voertuig te halen. Lithium accu’s gaan tot vier keer langer mee dan AGM lood accu’s en hebben standaard twee jaar garantie.

Frisian Motors, www.frisianmotors.com