Direct aangedreven omkeerbare trilplaat op accu

Artikel delen

Tijdens materieelvakbeurs MATEXPO, die begin september werd gehouden in Kortrijk (B), presenteerde Wacker Neuson een handige innovatie: de eerste accu-aangedreven omkeerbare trilplaat met directe aandrijving.

Accu-aangedreven omkeerbare trilplaat.

Wacker Neuson accu-aangedreven omkeerbare trilplaat.

De elektrische aandrijfmotor is rechtstreeks op de grondplaat gemonteerd en werkt zonder V-riemen. Daarmee worden de toepassingsmogelijkheden van accutrilplaten opnieuw aanzienlijk uitgebreid. Bovendien is er geen onderhoud nodig, waardoor de kosten voor onderhoud en onderdelen fors worden gereduceerd. De accu is gemakkelijk en snel uitwisselbaar, ook met andere machines van Wacker Neuson, waardoor nagenoeg altijd kan worden doorgewerkt.

Goede wendbaarheid

Trilplaat APU3050e, met werkbreedte 50 cm en een centrifugaal kracht van 30 kN, onderscheidt zich door zijn goede wendbaarheid. De rijrichting wordt zoals bij de conventionele modellen gewijzigd via de beproefde hydraulische verstelling. De elektrische aandrijving kan eenvoudig en betrouwbaar met één druk op de knop worden gestart, ook bij lage temperaturen of op grote hoogten.

Door het emissievrije aandrijfsysteem en de geringe bouwhoogte is het een ideaal verdichtingsapparaat voor smalle greppels (bekistingen). De trilplaat heeft uitstekende rijeigenschappen op grond en asfalt en biedt een hoog bedieningscomfort, bijvoorbeeld door het robuuste, geïntegreerde wielstel en de traploos instelbare snelheid vooruit en achteruit.

Verwisselbare accu.

Verwisselbare accu.

Wisselen van richting

Het wisselen van richting is zeer comfortabel door alleen de handgreep te verplaatsen. Daardoor kan de gebruiker voortdurend met twee handen werken, zonder dat bijvoorbeeld extra knoppen of zwengels bediend hoeven te worden. De stuurbeugel is eenvoudig in hoogte verstelbaar. De lage hand-armtrillingswaarde (< 2,5 m/s²) maakt comfortabel werken mogelijk. De snelheid is traploos regelbaar.

De tegeltrilmat die nodig is om gevoelige bestratingsoppervlakken te beschermen bij het aftrillen is snel en eenvoudig te monteren. Deze wordt enkel vooraan in de grondplaat gehangen en met moeren vastgezet.

Wacker Neuson
www.wackerneuson.nl