Grootste daktuin Amsterdam

Artikel delen

Op de Zuidas in Amsterdam is deze zomer de grootste daktuin van de stad geopend. Werknemers van de omliggende kantoren kregen er 1.900 m2 duurzaam groen bij.

De directeur van investeringsmaatschappij Breevast raakte geïnspireerd door de High Line in New York. Het sombere grinddak van het hoofdkantoor werd vervolgens omgetoverd tot een compleet waterbergend dakpark waar medewerkers lunchen, ontspannen en zelfs vergaderen. Naast waterberging biedt het groene dak verkoeling en draagt het bij aan de biodiversiteit, gezondheid en welzijn. Bomen, planten en paarse bloempjes dragen op het dak bij aan een echt parkgevoel. In de daktuin staan stoelen en verschillende toegangspaden leiden naar de ingangen van de omliggende gebouwen. Bij mooi weer kunnen werknemers vergaderingen houden, omdat op sommige plekken het pad verbreed is als ontmoetingsplek.

De Dakdokters
www.dakdokters.nl