Telekranen voor bomen snoeien of rooien

Artikel delen

Boomrooierij Weijtmans maakt gebruik van vier hypermoderne, zelf ontwikkelde telekranen die snel en veilig bomen kunnen snoeien of rooien. Met een reikwijdte tot 42 meter worden deze innovatieve kranen in binnen- en buitenland ingezet.

Boomrooierij Weijtmans is één van de grotere spelers in Nederland op het gebied van boomrooien, houthandel en bosonderhoud. Het familiebedrijf viert in 2021 haar 100-jarig bestaan. Onder leiding van de huidige DGA Kees Weijtmans is het bedrijf uitgegroeid tot een moderne en innovatieve onderneming. “Respect voor het vak, de mens en de natuur zijn onze kernwaarden”, aldus Kees. “Maar onze klanten verwachten vandaag de dag de beste kwaliteit in het werk dat we uitvoeren. Onze diensten moeten daarom altijd aan de hoogste normen voldoen”.
Begin mei heeft Boomrooierij Weijtmans een nieuw en duurzaam bedrijfscomplex in gebruik genomen op een terrein van ruim 2,5 hectare. Kees Weijtmans: “Het complex is in energie zelfvoorzienend en bekleed met populieren gevelbedekking. Met dit pand zijn we klaar voor de toekomst en kunnen toekomstige generaties voortbouwen op het huidige succes”.

Breed pakket in dienstverlening

Boomrooierij Weijtmans werkt voor particulieren, bedrijfsleven en overheid en opereert als hoofdaannemer in langlopende opdrachten, zoals het bosonderhoud van de bospercelen in de gemeente Tilburg. Sinds 2018 beheert Boomrooierij Weijtmans ruim 600 hectare bos. Het is hierbij belangrijk om burgers te informeren over werkzaamheden, bijvoorbeeld door het verzorgen van informatiebijeenkomsten en het gebruik van social media en de website.

Boomrooierij Weijtmans, www.boomrooierijweijtmans.nl