Volledig elektrische houtversnipperaar genomineerd voor Gouden Klavertje Vier

Artikel delen

Vanwege steeds hogere eisen aan milieuvriendelijke toepassingen in de landschapsverzorging heeft Rabaud een houthakselaar ontwikkeld, waarbij de benzinemotor is vervangen door een elektromotor met accupakket. Deze innovatie is de organisatie van vakbeurs GroenTechniek Holland niet ontgaan en heeft de machine genomineerd voor het Gouden Klavertje Vier.

Met zijn 13 kW is deze hakselaar ontworpen voor intensief professioneel gebruik in landschapsverzorging. Het combineert de elektrische voordelen met de kracht van lithium-ion-accu’s. De prestaties van de batterijen zijn ontwikkeld volgens strikte richtlijnen en zorgen ervoor dat de hakselaar tot wel 5 uur onder last kan werken.

De machine kan worden opgeladen via een standaard huishoudelijke 230V-aansluiting (laadtijd 7 uur) of via een laadstation voor elektrische auto’s (laadtijd 1 uur). Tijdens het laden kan de hakselaar gewoon blijven functioneren.

Een Lithium-Ion-batterij met ijzerfosfaat is een bestaande technologie voor elektrische auto’s. Deze, in de XYLOCHIP gebruikte, batterijen garanderen een levensduur van 2000 cycli. Een cyclus is het met volledig opladen/ontladen van 0% tot 100%. Het accupakket heeft daarmee dezelfde levensduur als de hakselaar. Vanwege de lage batterijspanning vereisen deze geen speciale aanpassingen aan de basismachine.

Dabekausen
www.dabekausen.com