Opbouw Atlas autolaadkraan voor Brandweer Brabant-Noord

Artikel delen

Brandweer Brabant-Noord heeft afgelopen maand een nieuwe Atlas autolaadkraan in ontvangst genomen. Bofram Techniek uit het dorpje Zeeland heeft deze opbouw gerealiseerd. Het is een Atlas 126.3E/A3L kraan met een 10,21 meter gieklengte.

Het betreft een opbouw op een bestaande wagen die al was voorzien van een haakarmsysteem. Doordat deze wagen niet van nul af aan kon worden opgebouwd moesten er vele technische aanpassingen worden getroffen. Het hulpframe is verzwaard en zodanig aangepast zodat de krachten goed worden overgebracht naar het chassis.

Eén van de wensen van de brandweer was dat de autolaadkraan automatisch kan in- en uitvouwen door middel van één druk op de knop. De autolaadkraan is voorzien van een hydrauliek systeem voor snelle laad- en los bewegingen. Zo is deze Atlas autolaadkraan uitgerust met uitgebreide opties aan comfort- en veiligheidsvoorzieningen, zodat ze efficiënter kunnen werken met een focus op resultaten en niet op bediening. Tevens is er een EAW 4 – elektronische stabiliteitssysteem wat voor optimale stabiliteit van het voertuig zorgt. De radiografische afstandsbediening is voorzien van diverse werkfuncties en eenvoudig te bedienen en instelbaar.

Bij de oplevering van de autolaadkraan hebben de heren van de brandweer een uitvoerige instructie van Bofram Techniek gehad. De training vond plaats op het vertrouwde buitenterrein van de brandweerkazerne Brabant-Noord te Rosmalen.

Bofram Techniek B.V., www.bofram.nl