De Keurmeester

Artikel delen

De keurmeester is uw beste vriend

Er wordt wel eens negatief over ons gedacht en gesproken aan de keukentafel en op verjaardagspartijtjes. Meestal omdat we een machine hebben afgekeurd, zodat die – normaliter tijdelijk – niet kan worden ingezet. We begrijpen als geen ander hoe lastig dat kan zijn. Maar wanneer de veiligheid in het geding komt, moet je soms besluiten om de machine af te keuren.

.
In principe moet de veiligheidskeuring elk jaar gebeuren. Vergeten kan, maar is niet verstandig, zoals inmiddels wel duidelijk is. Gelukkig wordt u vanuit het VA-keurbedrijf automatisch weer opgeroepen voor de jaarlijkse inspectie. Kortom, we hebben als keurmeester alle begrip voor de negatieve gevoelens die onze beslissingen kunnen oproepen, maar…. natuurlijk volgt er nu een maar.

Wij staan aan uw kant

Beseffen de klagers wel voldoende, waarom wij afkeuren? U weet inmiddels toch wel waar het begrip VA-keur voor staat en de klagers vast ook: veiligheidskeuring. Het is dus geen ‘plaagkeuring’ en ook geen ‘tegenwerkkeuring’, maar eentje die juist in uw belang wordt gedaan. Ik zal het sterker vertellen: wij keurmeesters behartigen indirect uw veiligheid en staan daarmee aan de kant van uw familie en eventuele werkgever. Door ons werk willen we er voor zorgen, dat u veilig thuis komt nadat u een hele dag met machines, hulpstukken en elektrische gereedschappen in de weer bent geweest. Veel ongelukken gebeuren door onoplettendheid, vermoeidheid en door het verkeerd gebruik en het falen van machines en gereedschappen. Dat laatste willen wij natuurlijk voorkomen en ons ‘gereedschap’ daarbij is simpelweg de VA-keuring. Iets om aan de keukentafel of tijdens verjaardagspartijtjes nog eens extra te benadrukken richting familie en vrienden zou ik zeggen. Want dat u daar kunt staan klagen, heeft u eigenlijk mede te danken aan ons keurmeesters. Wij zijn in dat opzicht uw beste vriend.
.
Omdat dit de laatste aflevering is van deze serie verhalen van de VA-keurmeester, wil ik met een kerstgroet afscheid van u nemen, in de hoop u volgend jaar weer te zien bij de veiligheidskeuring.
Namens alle keurmeesters wens ik u allen niet alleen fijne kerstdagen toe, maar bovenal een heel goed en heel VEILIG 2020.
.
Uw VA-keur keurmeester en beste vriend,
Victor Akerman