Steenwol watermanagement systeem kan eenvoudig geïnspecteerd en gereinigd worden

Artikel delen

Rockflow is een innovatief regenwater managementsysteem. De modulaire steenwol elementen worden onder de grond geïnstalleerd. Door ze aan te sluiten op straatkolken ontstaat een ondergrondse buffer. Vanuit de buffer infiltreert het regenwater naar de ondergrond, of wordt het vertraagd afgevoerd naar het riool. In de steenwol zijn kanalen aangebracht, zodat zelfs bij een hevige bui er geen water op straat komt te staan.

Een belangrijke eigenschap van de steenwol is dat de vezelstructuur zo fijn is dat tot 94% van alle vaste deeltjes wordt afgevangen. Daardoor zal de buffer ook na langdurig gebruik het water blijven infiltreren in de bodem. Een bijkomend effect is wel dat de vervuiling zich in de aanvoerkanalen kan ophopen. Om te voorkomen dat dit tot problemen lijdt worden er bij het ontwerp 3 stappen in het oog gehouden.

Ten eerste wordt bij het ontwerp van het systeem ervoor gezorgd dat zo min mogelijk vuil met het regenwater mee komt. Ten tweede is het belangrijk dat de straatkolken van zand en blad afscheiders zijn voorzien.

Tot slot wordt ervoor gezorgd dat de kanalen in de Rockflow geïnspecteerd en gereinigd kunnen worden. Inspectie kan eenvoudig gedaan worden met een duwcamera. Als na inspectie blijkt dat het systeem vervuild is, dan kunnen de kanalen worden schoongespoeld met standaard gereedschap. Een rioolreinigingsunit met een druk van maximaal 100 bar en een spuitkop die direct naar achteren is gericht geeft een goed reinigend effect. Zo is een lange levensduur van het Rockflow systeem gegarandeerd.

Rockflow
www.lapinus.com