Na eerste nu ook tweede kipper voor transportbedrijf

Artikel delen

Na de ingebruikname van de eerste TATRA Phoenix in mei vorig jaar, kreeg gespecialiseerd transportbedrijf Pronk-Belkom in het Noord-Hollandse De Goorn deze maand de tweede Phoenix via TATRA Nederland dealer Truckland afgeleverd.

De eerste TATRA Phoenix is een PR 4343 8×6 (GVW 43 ton) met een geïsoleerde 15 kuubs 2-zijden kipper met milieukleppen en autolaadkraan. Op basis van goede ervaringen met deze TATRA werd de tweede Phoenix aangeschaft. Het gaat om een compactere 8×6 met trippel achterwielstel, een GVW van 40,5 ton, 25 tons Hyva haakarminstallatie en een 22 ton/meter HMF-autolaadkraan. Beide TATRA’s hebben een dagcabine, 483 pk Euro 6 motor een tussenbak met hoge en lage gearing en een op het werk afgestemde TraXon automatische schakelende transmissie met 16 gangen vooruit, voorzien van terreinschakelprogramma.

Hans Pronk is directeur van het door de schoonfamilie (Belkom) van zijn vader opgezette gespecialiseerde transportbedrijf, dat zijn oorsprong vindt in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Hans Pronk verzorgt de volledige planning en rijdt er zelf af en toe ook nog. “Lange tijd reden wij met vijf eigen wagens, maar na een overname vergrootte het wagenpark tot 11 eenheden.” Deze nieuwe voertuigen gaan in onderhoud bij Truckland.

Tatra
www.tatra.nl