Toekomst vol biodiversiteit in BOSS Almere

Artikel delen

Samen met een groep enthousiaste basisschoolkinderen uit Almere hebben wethouder Julius Lindenbergh van de Gemeente Almere en gedeputeerde Harold Hofstra van de Provincie Flevoland op de locatie van nieuwbouwproject BOSS in Almere bloemenzaden gezaaid. Ook is een ceremoniële boom geplant die staat voor de aanleg van een nieuw bos. Het project is een ontwikkeling van Timpaan.

kinderen op veld

Het zaaien van de bloemenzadenmengsel is in combinatie met Honey Highway opgezet. Honey Highway creëert een blijvend paradijs voor bijen door streekeigen, inheemse bloemenzaden te zaaien en te beheren in het project. Door de kinderen erbij te betrekken leren zij hoe belangrijk biodiversiteit is voor de bijen en daarmee de wereld. De bomen worden geplant door AW Groep. Namens de initiatiefnemers waren Ingeborg de Jong (directeur Timpaan), Deborah Post (directeur Honey Highway) en Ad Wijnhout (directeur AW Groep) aanwezig.

Samen werken aan biodiversiteit

Harold Hofstra (gedeputeerde provincie Flevoland): “Bijen zijn dan wel hele kleine beestjes, maar ze zijn erg belangrijk voor de bestuiving van ons gezonde voedsel. De schappen groenten en fruit in de supermarkt zouden leeg zijn als er geen bijen meer zouden zijn. Wij ondersteunen van harte dit initiatief van Honey Highway en zijn blij met een projectontwikkelaar als Timpaan die dit onderdeel maakt van gebiedsontwikkelingen.”
Ingeborg de Jong (Timpaan): “We zijn zeer verheugd over de groene start van BOSS, waar we een echt bos aanplanten, waar straks 65 villa’s ‘te gast’ zullen zijn. Door samen met Almeerse schoolkinderen en Honey Highway te zaaien en het bomenbos met AW Groep te planten is BOSS echt gestart! Dat we op deze manier samen met de gedeputeerde en de wethouder bewustzijn creëren voor het belang van de natuur vinden we als Timpaan erg belangrijk. En natuurlijk dat de bewoners straks met veel plezier in hun eigen bos wonen en daarmee bijdragen aan de biodiversiteit.”
Deborah Post (Honey Highway): “Ik ben bezig om in Nederland de biodiversiteit te verhogen. Er is veel gras in Nederland, de bijen hebben het lastig, er is veel te weinig biodiversiteit. Daarom is Honey Highway er. Wij veranderen maai-afspraken en zaaien in met inheemse bloemenzadenmengsels. We zorgen voor bewustwording bij burgers, of die nu groot of klein zijn. BOSS Almere is een prachtig voorbeeld van burgerparticipatie samen met projectontwikkelaar Timpaan en partners.”

kinderen bij een kuil

Wonen in je eigen bos

In BOSS wordt een nieuw bos geplant én wordt er in het bos een duurzame villawijk gebouwd. Elke villa staat op een kavel van minimaal 1.500 m2, met bomen tot aan de voordeur. De kopers worden samen eigenaar van een eigen bosrijk resort. De ketenpartners van plan BOSS zijn projectontwikkelaar Timpaan, een bouwcombinatie van ThuisinBouwen en Vastbouw, civiel engineer en aannemer Copijn – AW Infra, OOK architecten en de duurzame energiesysteemleverancier econic.

Meer informatie over het project. Meer informatie over Honey Highway.