Werk veilig in de zon: 8 tips

Artikel delen

Het is weer heerlijk zonnig weer na een nat en koud voorjaar. Dat is lekker en tegelijk een gevaar. Bescherm je huid tegen de zon! Ook al ga je voor een zongebruinde huid smeer toch met een zonnebrandcrème factor 30 of hoger. Volandis geeft tips!

mannen op dak

Zo moet het dus niet: draag beschermende kleding met lichte kleuren.

Smeer niet te dun en herhaal het iedere twee uur. Ook na smeren kan je nog steeds verbranden. Werk dus niet te lang in de zon. Tussen 12.00 en 15.00 uur is de zon het felst, dan kun je beter in de schaduw werken. Draag beschermende kleding: een pet met zonneklep, een shirt met mouwen, een lange broek en een zonnebril. Kies voor lichte kleuren. Blijf je beschermen, ook als je al bruin bent. Met onderstaande tips ben jij de hele week 100 % sunproof.

Werk veilig:

  1. Vermijd de zon zo veel mogelijk tussen 12.00 en 15.00 uur
  2. Smeer je elke twee uur in met een goed zonnebrandmiddel
  3. Draag beschermende kleding met lichte kleuren
  4. Kies kleding van materiaal dat het zweet goed afvoert
  5. Draag een zonnebril
  6. Draag een pet of helm met nekbescherming
  7. Blijf goed drinken
  8. Werk als het kan in de schaduw