Meer vermogen in vernieuwde serie mobiele graafmachines

Artikel delen

De nieuwe Hydrema MX mobiele graafmachines hebben een breed scala aan upgrades, waaronder krachtigere motoren met 15 procent meer koppel.

Terwijl fabrikanten van bouwmaterieel druk bezig zijn met de omschakeling van fase IV- naar fase V-motoren om te voldoen aan de nieuwste emissie-eisen, introduceert de Deense fabrikant van bouwmaterieel Hydrema uitgebreide upgrades voor zijn reeks mobiele graafmachines. De vernieuwde MX-serie profiteert van meer vermogen, een hoger koppel en het nieuwe geavanceerde Telematicasysteem van Hydrema als standaard.

De upgrades zijn voor de hele serie mobiele MX-graafmachines, bestaande uit de MX14, MX16, MX17 en MX18 modellen van 14 tot 19 ton, en de twee gespecialiseerde spoorweggraafmachines MX16 Rail en MX20 Rail. De machines zijn allemaal uitgerust met de nieuwste Cummins Stage V-motor met 175 pk, die volledig aan de nieuwste emissie-eisen voldoet. De uitlaatgassen worden nu behandeld in één compacte eenheid, bestaande uit twee katalysatoren en een deeltjesfilter.
De nieuwe motor heeft een maximumkoppel van 780 Nm. Dat is 15 procent méér dan de vorige generatie. Dit betekent dat de graafmachine 165 pk beschikbaar heeft bij 1500 omw/min. Op deze manier kunnen de meeste werkzaamheden worden uitgevoerd met een zo laag mogelijk brandstofverbruik, terwijl ook het geluidsniveau laag blijft.
Mobiele graafmachines maken traditioneel gebruik van veel verschillende uitrustingsstukken. Daarom is de combinatie van een hoog motorvermogen en het hoogste hydraulisch uitgangsdebiet van tot 407 l/min een enorm voordeel. Dankzij het enorme beschikbare vermogen kunnen de mobiele graafmachines van Hydrema veeleisende werkzaamheden uitvoeren bij lagere toerentallen. Hierdoor nemen ze een bijzondere positie in op de markt voor compacte mobiele graafmachines.
Recent zijn door E&R Stessen Servicedienst B.V. de eerste twee nieuwe MX-modellen in Nederland uitgeleverd bij hun enthousiaste eindgebruiker(s): Mark Geurts Grondwerken te Heesch (zie foto) en Bert Commandeur Grondverzet te Wieringerwerf.

E&R Stessen Servicedienst B.V.
www.stessen.com