Veilige automatische machinesnelwissel voor kleinere graafmachines

Artikel delen

Toonaangevend fabrikant van draaikantelstukken Engcon heeft de afgelopen jaren fors ingezet op het vanuit de cabine automatisch kunnen aankoppelen van hydraulische werktuigen. Dit werd al gerealiseerd voor graafmachines van boven de 6 ton, maar ook voor het nog compactere segment is er een duidelijk toenemende vraag naar dezelfde mogelijkheid om hydrauliek, elektriciteit en centrale smering automatisch te kunnen koppelen.

machinewisselMet de introductie van de nieuwste innovatie, Engcon’s automatische snelwissel S40, is dit nu gerealiseerd. Daarmee verhoogt Engcon de flexibiliteit, efficiĆ«ntie en veiligheid voor graafmachines in de klasse 2 tot 6 ton. Het gamma automatische snelwissels bestrijkt hiermee alle machines van 2 tot 40 ton. De nieuwe snelwissel heeft dezelfde veiligheidsfuncties als de grotere modellen in het bevestigingsassortiment van Engcon.

Parallel aan de lancering wordt ook de EC206 tiltrotator vernieuwd met een nieuwe bovenaansluiting, die daarmee compatibel is met het automatische S40 snelwisselsysteem. Hierdoor wordt het automatisch aan- en afkoppelen van de tiltrotator nu tevens mogelijk voor machines in de klasse van 4 tot 6 ton.

Zoals eerder al gold bij de grotere Engcon tiltrotators is voor de nieuwe S40 gronddruk nodig om de werktuigvergrendeling onder het draaikantelstuk te kunnen openen. Ingebouwde sensoren detecteren wanneer de bakassen in de juiste positie staan. Als er iets niet in orde is, waarschuwt het systeem met geluids- en lichtsignalen, zowel in de cabine als buiten de machine.

EC-Oil (automatische koppeling van hydrauliek, elektriciteit en centrale smering) wordt standaard meegeleverd bij gelijktijdige aanschaf van een Engcon snelwissel, tiltrotator en DC2 besturingssysteem. De nieuwe S40 en EC206 zijn leverbaar vanaf juni 2021.

Engcon
www.engcon.com