NL Greenlabel verwelkomt Raad van Advies

Artikel delen

“Nederland is kampioen biodiversiteitverlies en dat is vreemd want we hebben alle kennis in huis om biodiversiteit juist te versterken.” Met dit statement introduceerde Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur van Naturalis, zichzelf als lid van de Raad van Advies. In de groensector is men redelijk goed op de hoogte hoe slecht het gesteld is met de biodiversiteit in Nederland. Maar hoe zorgen we ervoor dat meer organisaties/sectoren hiervan af weten? En belangrijker nog, hoe zij hiernaar gaan handelen om te werken aan herstel? Kortom, hoe kunnen we samen meer positieve impact maken?

Op de foto van links naar rechts: Koos Biesmeijer (Naturalis), Harwil de Jonge (Heijmans), Jelle de Jong (IVN), Nico Wissing (founder NL Greenlabel), Lodewijk Hoekstra (founder NL Greenlabel), Niina Pussinen (Circl, ABN AMRO), Onno Dwars (voorzitter, Ballast Nedam Development) en Roel van Dijk (Stichting Steenbreek). Niet op de foto Egbert Roozen, Koninklijke VHG. De foto is genomen op de biodiverse en circulaire daktuin van Circl, gewaardeerd met een NL Gebiedslabel A.

De op 8 september 2021 geïnstalleerde Raad van Advies gaat samen met NL Greenlabel actief aan de slag om te werken aan het herstellen en verrijken van de biodiversiteit in Nederland. “De mussen zijn met 50% afgenomen sinds 1980, dat is zeer zorgelijk. Een landelijk keurmerk kan bijdragen aan het herstel van biodiversiteit, daarvoor wil ik mij inzetten. Want als de mussen niet meer in onze wijken kunnen overleven, moeten we ons ook zorgen gaan maken over onze eigen leefomgeving”, aldus Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development.

Naast WRA nu ook Raad van Advies

“Naast de gewaardeerde Wetenschappelijke Raad van Advies en het omvangrijke aangesloten partnernetwerk van NL Greenlabel, is er nu een onafhankelijke Raad van Advies”, zeggen Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing van NL Greenlabel. “De Raad van Advies is een afspiegeling van de verschillende stakeholdergroepen van NL Greenlabel. De Raad van Advies voorziet de organisatie van gevraagd en ongevraagd advies over de impact die zij door haar diensten en producten kan bereiken, en wat ervoor nodig is om dat ook daadwerkelijk te bereiken. Daarmee versterkt de Raad van Advies de onafhankelijkheid van NL Greenlabel. We zijn dankbaar dat deze prominenten hun naam willen verbinden aan de Raad van Advies van NL Greenlabel.”

De Raad van Advies bestaat uit: Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development (voorzitter), Roel van Dijk, directeur Stichting Steenbreek, Koos Biesmeijer, wetenschappelijk directeur Naturalis, Harwil de Jonge, directeur Heijmans Vastgoed (vicevoorzitter), Jelle de Jong, directeur IVN en Egbert Roozen, bestuursvoorzitter Koninklijke VHG.