GPS nauwkeurig inmeten van kabels en leidingen

Artikel delen

Kabels en leidingen heel nauwkeuring inmeten, tekeningen maken of bestaande tekeningen controleren: het kan allemaal met het Vloc 3 RTK GNSS systeem. Voorheen werd er met twee man en twee apparaten gewerkt. Één iemand voor het uitzetten van de kabel of leiding en een tweede persoon om de GPS positie in te meten. Nu kan dit alles met maar 1 apparaat!

kabel meet techniek

De vloc 3 RTK combineert de modernste en uitgebreidste kabelzoekfuncties met een 2 cm nauwkeurige GPS RTK positie-meting en het gelijk vastleggen hiervan. Het systeem beschikt over een SIM kaart voor internet verbinding om de RTK correcties  te ontvangen en om de meetresultaten vast te leggen in de cloud.

Het systeem kan zowel kabels als leidingen opsporen en vastleggen, maar kan ook objecten of bijzondere punten inmeten en deze van een eigen naam voorzien.

De meetdata kan in elk tekenprogramma ingelezen worden, bijvoorbeeld via KML, Excel, CSV, Shape file en DFX formaat. Met een nauwkeurige positie en nauwkeurige altitude in bijvoorbeeld NAP.

Het geavanceerde Vloc 3 systeem beschikt over 6 ontvangst antennes, waardoor de ondergrondse informatie nog duidelijker verkregen wordt. Daarbij is het ook mogelijk om bepaalde signaalveldverstoringen zichtbaar te maken, wat de opspoornauwkeurigheid verhoogd.

Kabel Meet Techniek-Services B.V.
www.kmtservices.nl