Zelf digitaal inmeten helpt je op weg!

Artikel delen

Om infraprojecten succesvol te voltooien heb je te maken met vele aspecten en belanghebbenden, met als mogelijk resultaat een wegennet waarover heel Nederland rijdt. Hoe bereid jij je voor en zorg je ervoor dat je direct goed op weg bent? Zelf digitaal inmeten helpt je daarbij, zeker wanneer je zelf aan de slag gaat.

Digitaal inmeten

Dankzij digitaal inmeten meet jij punten, lijnen en veelhoeken centimeter nauwkeurig in. Tijdens de voorbereiding kun je de huidige verkeerssituatie inmeten en de gewenste situatie vaststellen, bijvoorbeeld door het aangeven van referentiepunten op een kadastrale kaart. Vervolgens ga je ontwerpen en jouw zelfgemaakte nauwkeurige informatie toepassen om tot het gewenste resultaat te komen. Precieze offertes en planningen maak je op basis van deze gegevens.

Uitvoering en evaluatie

Tijdens de projectuitvoering gebruik je deze nauwkeurige data voor voortgangscontroles. Ook zorg je er voor dat iedere nieuwe of aangepaste kruising of rotonde op de juiste plek komt. Na afloop kun je de eerder ingemeten punten, lijnen en veelhoeken gebruiken bij projectevaluaties, bijvoorbeeld door vergelijkingen met de uiteindelijke situatie.

Mobiele toegang

Je meet in met de UNI-GR1 GNSS ontvanger welke gebruikmaakt van satellietsignalen en is te koppelen met vele apps en software tools. Deze informatie kan direct worden opgeslagen in een persoonlijke data cloud, waartoe je toegang hebt vanaf kantoor, huis of andere locatie. Hiervoor is alleen een device met wifi of mobiele data nodig. Daarnaast maak je gemakkelijk handige exports in CSV of DXF voor het direct verwerken en reviewen van data. Zo blijf je altijd goed op weg.

marXact
www.marxact.com/nl/
stand 4.308